Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködési megállapodás a nyugdíjasokkal

Szöveg: Szendyné Horváth Julianna őrnagy, Horváth Balázs István |  2016. július 12. 14:22

Együttműködési megállapodást kötött a Szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub és az MH Logisztikai Központ.

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a szabadszállási katonák és honvédségi dolgozók találkozóját július 8-án. A hétvége a „Harckocsik és Szabadszállás − a harckocsik centenáriuma" címmel szervezett rendezvénysorozat első állomása volt.

1596016566

A helyőrségi találkozón írták alá a Magyar Honvédség Logisztikai Központ (MH LK) és a Honvéd Nyugdíjas Klub (HNYK) közötti együttműködési megállapodást is. A dokumentum a kölcsönös tájékoztatásokon túl, az egymás nyílt rendezvényeinek látogatási lehetőségén keresztül az egyesület közösségi életének támogatásáig, a hagyományápolási, a sport- és turisztikai tevékenységig rögzíti a két egyesület közös tevékenységi területét. Az együttműködési megállapodást Baráth István dandártábornok, az MH LK parancsnoka és Farkas Zoltán nyugállományú mérnök alezredes, a HNYK elnöke írták alá.

A találkozón részt vett dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy, a Zrínyi Kiadó megbízott vezetője, aki Végh Ferenc nyugállományú vezérezredes „Páncélosfészek az Aranyhomokon" című könyvét mutatta be. A szerző a könyv megszületésének körülményeiről beszélt, a bemutatót dr. Bonhardt Attila ezredesnek, a HM HIM Hadtörténelmi Levéltár és Irattár igazgatójának „A Magyar Királyi Honvédség harckocsicsapatainak alkalmazása 1938-1945" című előadása zárta.

1596016567

A délutáni program a megemlékezés jegyében telt. A résztvevők először a Szabadszállási Honvéd Emlékhely kopjafái elé sorakoztak fel főhajtásra, később Papp Miklós nyugállományú ezredes, a helyőrség utolsó parancsnoka vezetésével megkoszorúzták Hunyadi Mátyás szobrát és a harckocsidandár emlékoszlopát, majd Végh Ferenc nyugállományú vezérezredes és a dandár megjelent tagjai helyezték el az emlékezés koszorúját az alakulat és a jogelőd szervezet emlékköveinél.

A Helyőrségi Honvéd Találkozó Szabadszállás város eseménye is, amely bekerült a Szabadszállási Városi Napok rendezvénysorozatába.

1596016567

Fotó: Bencze Gyula alezredes és hnyk.hu