Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Éjszakai lövészeten vettek részt

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy | Fotó: a szerző |  2020. február 24. 16:03

Ezredszintű éjszakai lövészetet szervezett a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred a napokban.

1596076377

A székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred – Pásti Gábor őrnagy, kiképzési főnök vezetésével – a Várpalota közelében található Berki Ferenc lőtéren hajtotta végre az év első ezredszintű lőgyakorlatát. A katonáknak az 1. számú pisztoly- és gépkarabély-lőgyakorlat során, szabadon választott tüzelési testhelyzetet felvéve, a szakutasításban meghatározott – a közeledő ellenséget szimbolizáló –  célalakokat kellett leküzdeniük éjszaka, rossz látási viszonyok között.

Az éjszakai lövészetnél a legfontosabb, hogy mindenki magas szinten elsajátítsa a fegyverkezelést, hiszen a katonáknak minden körülmények között helyt kell állniuk – legyen az nappal, éjszaka, vagy egy váratlan helyzet. A katonák a különböző részfoglalkozásokon megtanulták az éjszakai tájékozódást, illetve az éjszakai harcászat sajátosságait.

Az alakulat nagy hangsúlyt fektet a rendszeres kiképzésre. „Igyekszünk a foglalkozásokat minél érdekesebbé, tartalmasabbá tenni.  A katonák a harcászati kiképzéseink során a hagyományos konfliktusok kezelésére készültek fel" – mondta a kiképzési főnök.

1596076378