Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elbúcsúzott a Ludovika Kávézótól a leköszönt parancsnok

Szöveg: Révész Renáta százados |  2017. szeptember 19. 10:08

Molnár Zsolt ezredes volt a Ludovika Kávézó legutóbbi vendége. A leköszönt parancsnok elbúcsúzott az idős ludovikás bajtársaktól, akiknek megköszönte az elmúlt éveket, amelyek meghatározóak voltak katonai karrierjében.

1596038775

Molnár Zsolt ezredes a közelmúltban köszönt le az MH Ludovika Zászlóalj parancsnoki posztjáról, és egyúttal elbúcsúzott a Ludovika Kávézótól és az idős bajtársaktól. A rendezvényen részt vett – többek közt – Schmittné Makray Katalin asszony, az alakulat zászlóanyája, illetve az alakulat jelenlegi parancsnoka, Sári Szabolcs ezredes is.

Molnár Zsolt ezredes előadást tartott a majd egyéves londoni tanfolyamon szerzett tapasztalatairól, illetve a képzés struktúrájáról. A Winston Churchill által alapított iskolába meghívásos alapon delegálhatnak az országok tagokat, és tíz év után először vett részt a képzésben magyar főtiszt.

1596038775

Molnár Zsolt elmondta az idős bajtársaknak, illetve a kávézóba érkező kollégáknak, honvéd tisztjelölteknek, hogy élete meghatározó hét éve volt, amíg a zászlóalj megalakulásától egészen mostanáig az alakulat élén állhatott.
„Az itt elért közös sikereknek köszönhetően talált rá méltónak az elöljáró, hogy elvégezzem a londoni Royal College of Defence Studies (Brit Királyi Védelmi Akadémia) felsővezetőképző tanfolyamát. Önök is közrejátszottak abban, hogy eljuthattam oda a tavalyi évben, és az ott megszerzett tudás nemcsak az enyém, hanem az egész honvédségé, úgyhogy a jövőben igyekszem ezt átadni a kollégáimnak is" – fogalmazott az ezredes, aki az MH Összhaderőnemi Parancsnokság Kiképzési Főnökségének vezetőjeként folytatja pályafutását.

1596038775