Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életet mentettek a honvéd tisztjelöltek

Szöveg: Bodoróczkiné Bazsika Brigitta százados |  2015. március 31. 11:30

Különleges helytállásért kapott elismerést a napokban az MH Ludovika Zászlóalj két másodéves honvéd tisztjelöltje.

„Magyarország köztársasági elnöke a Szolgálati Érdemjel bronz fokozatát adományozta Józan Csaba honvéd tisztjelöltnek, elismerve különleges helytállását" − hangzott el a közelmúltban Budapesten, a Stefánia Palotában. Ezzel egy időben, a Belügyminisztérium márványtermében Gindele Tamás honvéd tisztjelölt vehette át az életmentő emlékérmet, hősies magatartása elismeréséül.

1595990457

Mindketten életet mentettek. Ahogy fogalmaztak: „Csak tettük a dolgunkat, nem gondoltunk arra, hogy esetleg nekünk is bajunk eshet, vagy később majd kitüntetnek azért, mert segítettünk".

Józan Csaba honvéd tisztjelölt Nagykőrösön volt szemtanúja egy közúti balesetnek, amely során egy idősebb férfi megsérült. Csaba értesítette a mentőket és a rendőröket, illetve segített az ellátás közben is.

Gindele Tamás honvéd tisztjelölt egy barátjával Olcsvaapáti közelében két gyermeket mentett ki a Tiszából. Gyors, saját testi épségüket és egészségüket is veszélyeztető beavatkozásuknak köszönhetően elsősegélyre sem volt szükség.

1595990457

A két tisztjelölt ezzel a tettével öregbítette a Magyar Honvédség, az MH Ludovika Zászlóalj hírnevét és a katonai egyenruha társadalmi elismertségét.

Fotó: MH Ludovika Zászlóalj