Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életpályát ajánlottak

Szöveg: Galambos Sándor |  2015. október 26. 10:01

Több mint harminc alkalommal népszerűsítették idén külső helyszíneken a katonai pályát az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodájának a munkatársai.

1596003017

Egyre több fiatal érdeklődik a katonai pálya iránt Bács-Kiskun megyében. Októberben két pályaválasztási kiállításra, Kecskemétre és Kiskőrösre is meghívták az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársait; mindkét helyszínen sorban álltak a gyerekek és a szülők a toborzók pavilonja előtt. Durgó Tamás százados, az iroda vezetője, Kollár Ernő főtörzsőrmester, katonai igazgatási altiszt és Szűcsné Hatvani Klaudia közalkalmazott tapasztalata szerint a gyerekek többsége konkrét, célratörő kérdésekkel kereste fel őket. A nyolcadikosok közül néhányan kimondottan a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumba történő jelentkezés feltételei felől érdeklődtek, sokan pedig ahhoz kértek tanácsot, hogy milyen középiskolában érdemes továbbtanulniuk azoknak, akik később katonák szeretnének lenni.

A stand előtt megálló középiskolásokat és a már korábban érettségizetteket viszont a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az MH Altiszti Akadémia felvételi követelményei, a szerződéses katonákkal szemben támasztott elvárások és az önkéntes műveleti tartalékos szolgálat körülményei érdekelték. A kérdéseikből egyértelműen látszott, hogy a legtöbbjük már bizonyos ismeretekkel is rendelkezik a honvédségről.

1596003018

A toborzómunkában idén az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis vezénylő zászlósa is bekapcsolódott. Bezsenyi Tamás törzszászlós elsősorban a repülőműszakiak feladatairól és a kecskeméti bázis rendeltetéséről tájékoztatta az érdeklődőket.

Fotó: Kollár Ernő főtörzsőrmester és a szerző