Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Életszerű szimuláció

Szöveg: Csámpai Attila tűzoltó törzszászlós |  2016. szeptember 19. 15:18

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az MH Logisztikai Központ közös gyakorlatot tartott az MH Anyagellátó Raktárbázis táborfalvai bázisán, szeptember 14-én.

1596020130

A mostani képzés célja a szerelési, helyismereti ismeretek ellenőrzése, a honvédségi létesítmény dolgozóival és tűzoltóival történő együttműködés begyakorlása, valamint a több szervezetet érintő feladatok koordinációjának az összehangolása volt.

A gyakorlatot életszerű körülmények között hajtották végre. A feltételezés szerint a honvédségi létesítmény pincéjében tűz keletkezett, ami átterjedt az épület második szintjére, valamint az ingatlan tetőzete is kigyulladt. A tűz keletkezésekor az égő épületben tartózkodók kimentéséről gondoskodni kellett. A tűzoltók kiérkezése előtt az erős szél hatására a száraz, bozótos területen a tűz továbbterjedt a raktárak irányában.

1596020130

A hivatásos és a honvédségi tűzoltókhoz öt település mentőcsoportjának a tagjai is csatlakoztak, hiszen a tűz keletkezésekor a területen egy kiránduló család eltűnt, a felkutatásukra kértek segítséget. A dabasi járási mentőcsoport légi felderítő egysége a levegőből átvizsgálta az érintett területet, így sikerült beazonosítani az elveszett család tartózkodási helyét.

A gyakorlatot Görbe Béla alezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis törzsfőnöke, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot képviselve Ürmösi Károly tűzoltó őrnagy, megyei főügyeleti osztályvezető, valamint Gere Imre tűzoltó ezredes, a monori katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője értékelte. Elismerték a tűzoltásban részt vevők taktikai felkészültségét, a felszerelésük üzembiztos használatát, illetve a két szervezet tűzoltóinak összehangolt tevékenységét.

1596020131

(Forrás: BM Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Fotó: a szerző felvételei