Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerés a híradóknak

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2015. október 4. 15:32

Szeptember 17. a híradók napja. Mint minden évben, idén is ünnepi állománygyűléssel készült erre a napra az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár. Azonban a más irányú feladatok miatt az ünnepség elmaradt. A dandár vezetése azonban mindenképpen szerette volna elismerni a híradó katonák munkáját, éppen ezért rendeztek ünnepséget szeptember 30-án, szerdán.

1596001835

„Minden elismerés megilleti azon kollégáinkat, akik áldozatosan, tudásuk legjavát nyújtva végzik feladataikat és biztosítják a Magyar Honvédségben, illetve a Honvédelmi Minisztériumban a katonai vezetés és irányítás technikai feltételeit, fenntartják a híradó szolgáltatásokat" – hangsúlyozta az ünnepségen Baráth Ernő ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár megbízott parancsnoka.

„Különösen igaz ez ebben az időszakban, amikor a határszakaszon kialakult helyzet miatt plusz feladat hárul valamennyi katonára. Köszönöm azt a munkát, amit végeztek a feladatok sikeres végrehajtása érdekében. Egyben elvárom, hogy feladataikat továbbra is ilyen hozzáállással, tudásuk legjavát nyújtva végezzék, ezzel is építve a híradó szakma tekintélyét, a dandár elismertségét" – tette hozzá az ezredes.

1596001836

Az informatikai szakterületen tevékenykedő munkatársakhoz szólva Baráth ezredes hangsúlyozta: „valamennyiük közös erőfeszítése révén tudjuk megoldani azokat a feladatokat, amelyeket az elöljárók támasztanak, és sokuknak a határvidéken kell ezeket végrehajtani."

Az ünnepségen Baráth Ernő ezredes és Pristyák János ezredes, az MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont Parancsnokság parancsnoka elismeréseket adott át a szakterületükön kiemelkedő munkát végző katonáknak és közalkalmazottaknak.

1596001836

Fotó: Horniák Dóra