Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerés a kutatóhely vezetőjének

Szöveg: Szabóné Szabó Andrea alezredes |  2017. június 29. 11:32

A Magyar Vöröskereszt érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként dr. Göndöcs Zsigmond, a szervezet elnöke oklevelet adományozott dr. Besenyő János ezredesnek, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely (HVK TKH) vezetőjének.

1596035131

A Magyar Honvédség és a Vöröskereszt együttműködése nem új keletű, ahogyan Besenyő ezredes is több mint egy évtizede támogatja a szervezet munkáját nemcsak magánemberként, hanem szervezeti keretek között is. Az ezredes pályafutása során – bármelyik katonai szervezetnél is teljesített szolgálatot – mindig aktívan közreműködött a Vöröskereszt gyermekeket és nehéz élethelyzetben lévőket segítő programjaiban, és megszervezte, hogy kollégái is részesei lehessenek a megajándékozott gyermekek örömének.

Az egyik legismertebb közös szervezésű karitatív megmozdulás a Mikulásgyár elnevezésű adománygyűjtő akció, mely programban a kutatóhely vezetője szinte a kezdetektől részt vesz. Kezdeményezésére húztak először Mikulás-sapkát a katonák: kezdeti önkéntes feladatvállalását felkarolva a Magyar Honvédség hivatalosan is csatlakozott az akcióhoz. Besenyő ezredes 2014-ben lett az akkor létrejött kutatóhely vezetője. Példája itt is követőkre talált: a HVK TKH munkatársai immár három éve lelkesen vesznek részt a Magyar Vöröskereszt kezdeményezéseiben.

1596035131

Az elismerő oklevelet – a Magyar Vöröskereszt napjához kötődően – Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója adta át Besenyő ezredesnek. A főigazgató hangsúlyozta, hogy a Vöröskereszt számára kiemelkedő fontosságú a karitatív tevékenység iránt elkötelezett szervezetekkel és személyekkel való együttműködés, ezért is öröm számukra, hogy a kutatóhely vezetőjének évtizedes munkáját ily módon is elismerhették.

1596035131


Fotó: Sipos Zoltán hadnagy és Rácz Tünde
Címkékelismerés