Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismert képesség – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2014. december 8. 13:48

Szolgálat műveleti területen, hazai gyakorlatok valós biztosítása, továbbá nemzetközi tanfolyam szervezése: az MH Civil–katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ (CKELMK) 2014-ben is maximális fordulatszámon végezte tevékenységét.

1595984123
A Magyar Honvédség e fiatal szervezete – a CKELMK jogelődjét 2003. július elsején alapították meg – az eltelt tizenegy évben munkájával bebizonyította, hogy ifjú kora ellenére már régen nem „gyermekcipőben" jár.
Alaprendeltetésük: a Magyar Honvédség civil-katonai együttműködési (CIMIC) és lélektani műveleti (PSYOPS) képességének fenntartása, folyamatos fejlesztése, valamint CIMIC- és PSYOPS-műveletek végrehajtása hazai területen vagy külföldön. A kijelölt műveleti erők támogatásával vagy önállóan felkészülnek, és részt vesznek a haza fegyveres védelmében, a minősített időszakok kezelésében, a NATO szövetségi kötelékében, illetve más – két- vagy többoldalú nemzetközi szerződések alapján végrehajtandó – műveletekben. Biztosítják a parancsnokok számára a műveleti területen élő civil lakossággal, a helyi hatóságokkal, kormányzati és nem kormányzati szervekkel, nemzeti és nemzetközi szervezetekkel történő együttműködés kiépítését és fenntartását, illetve lélektani műveletek alkalmazásával hatást gyakorolnak a politikai és katonai célkitűzések elérését befolyásoló célcsoport(ok) szellemi beállítottságára, magatartására, viselkedésére.


(További részletek a Magyar Honvéd magazin december 12-én, pénteken megjelenő számában!)