Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elkezdődött a 19. Euroatlanti Nyári Egyetem

Szöveg: Győrfi András |  2018. július 24. 9:24

Megkezdődött a 19. Euroatlanti Nyári Egyetem az MH Béketámogató Kiképző Központban. Az elmúlt évek hagyományaihoz híven ismét Szolnok ad otthont az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutató Központ közös rendezvényének.

1599190855
A hazánk NATO-csatlakozása óta minden évben megrendezett program célja, hogy szakértő- előadók segítségével mélyebb bepillantást engedjen a hallgatóknak Magyarország az Észak-atlanti Szerződés Szervezetén belül elfoglalt helyére és szerepébe. Természetesen a NATO mellett a biztonságpolitika általánosabb aspektusait is megvizsgáláják. Hazánk szűkebb és tágabb biztonságpolitikai környezetének tanulmányozása, valamint a világpolitikát befolyásoló nemzetközi események és folyamatok elemzése és értékelése is a program szerves részét képezi.

1599190855
A július 23-27. között megrendezett képzés előadói között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatói és kutatói, a Magyar Honvédség magas rangú képviselői, valamint külsős szakértők is megtalálhatóak. A megnyitón dr. Tálas Péter, a Nyári Egyetem szakmai vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd megtartotta bevezető előadását.

A rendezvény pénteken fejeződik be, amikor is a hallgatók egy minőségbiztosítási dolgozat keretében adnak számot a hét során megszerzett ismereteikről, amelyeket beépíthetnek tanulmányaikba, valamint szakmai munkájukba egyaránt.

1599190856
A szerző felvételei