Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elkezdődtek a lakásvásárlások

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: illusztráció |  2019. december 19. 14:57

Aláírták az első lakásvásárlási szerződéseket azok a katonák, akik elfogadták a Honvédelmi Minisztérium kínálta lehetőséget a szolgálati lakásuk megvásárlására. A tárca a honvédelmi életpályaprogram részeként biztosítja a lehetőséget a saját tulajdonú lakásokhoz a katonacsaládok számára.

A kormány támogatásával elindított Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak köszönhetően a honvédelmi tárca a technikai modernizáción túl a katonák anyagi megbecsülését, munka- és életkörülményeinek javítását is célul tűzte ki.

Ennek keretében, a kormányzat otthonteremtési támogatási törekvéseivel összhangban, a Honvédelmi Minisztérium is lépéseket tett, hogy a katonacsaládok, és a pályakezdő fiatalok lakáshoz jutását elősegítse. Ennek egyik módja a honvédség kezelésében lévő szolgálati lakások kedvező feltételekkel történő megvásárlásának lehetősége.

Az úgynevezett lakáselidegenítési program keretében az első adás-vételi szerződéseket 2019. december 18-án írták alá a jelenlegi bérlők. A program teljes mértékben biztonságos: ezt garantálja a kedvezményes vételár, valamint a kedvezményeket tartalmazó pénzintézeti együttműködés is. De számos családi otthonteremtési kedvezmény, babaváró hitel is felhasználható ebből a célból. A programmal nem a katonacsaládok eladósítása a cél, aki nem kíván élni a lehetőséggel, bérlőként a jövőben is használhatja szolgálati lakását. A lakáselidegenítésből befolyt összeget a honvédségi szállók fejlesztésére, felújítására fordítja a Honvédelmi Minisztérium.