Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elköszöntek Németország korábbi védelmi miniszterétől

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2019. augusztus 15. 23:07

Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere is részt vett azon a fogadáson Berlinben, amelyet Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter adott elődje, Ursula von der Leyen tiszteletére.

1599207137

A távozó kereszténydemokrata politikust július 16-án választották meg az Európai Bizottság elnökének. Angela Merkel kancellár, a német védelmi minisztérium, az Európai Unió és a NATO-tagországok védelmi miniszterei, nagykövetei és katonai attaséi közösen búcsúztatták augusztus 15-én, csütörtök este a munkáját az Európai Bizottság elnökeként folytató Ursula von der Leyent.

1599207138

A hagyományokhoz híven a távozó védelmi minisztert ilyenkor utódja a legmagasabb presztízsű katonai tiszteletadással, a Großer Zapfenstreich-hel búcsúztatja el, melynek része a Bundeswehr díszegységének fáklyás felvonulása, valamint a katonazenekar előadása is.

1599207138

A rendezvényt követő fogadáson hazánk honvédelmi minisztere elismerését fejezte ki Ursula von der Leyennek a tárca élén végzett munkája kapcsán, és köszönetet mondott neki azért a támogatásért, amit német partnere nyújtott a Magyar Honvédség megújítása terén.

1599207138

Fotó: Honvédelmi Minisztérium