Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elöljárókat fogadott a Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Köteléke

Szöveg: Horváth Gábor hadnagy |  2016. július 16. 15:52

A Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék bázislaktanyájába, Hódmezővásárhelyre látogatott el dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök és Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa július 14-én.

1596016837

Simicskó István, miután Röszkén megbeszélést folytatott osztrák kollégájával, valamint a magyar és az osztrák belügyi tárca vezetőivel, ellátogatott a Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) bázislaktanyájába, Hódmezővásárhelyre.

A honvédelmi minisztert Benkő Tibor vezérezredes fogadta. A Honvéd Vezérkar főnök a kora reggeli óráktól az MH AIAK felelősségi területét járta be Bajától, ahol az elszállásolási körülményeket tekintette meg, illetve elbeszélgetett a katonákkal is. A vezérezredes látogatásának utolsó állomása a hódmezővásárhelyi laktanya volt.

1596016837

Az elöljárókat Drót László ezredes, az MH AIAK parancsnoka tájékoztatta a kötelék aktuális feladatairól és helyzetéről. Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere a város és a honvédség még szorosabb együttműködéséről egyeztetett a látogatókkal. Simicskó István a találkozón ismertette a jövőre vonatkozó terveket és tájékoztatta a résztvevőket a várható feladatokról.

1596016838

Kriston István főtörzszászlóst, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósát ugyanezen a napon Manzák Attila törzszászlós, az MH AIAK vezénylő zászlósa fogadta a hódmezővásárhelyi laktanyában.

1596016838