Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Első alkalommal választották meg az Év katonáját és az Év közalkalmazottját Balatonakarattyán

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2016. december 26. 20:40

Karácsonyi ünnepséggel egybekötött évzáró állománygyűlést rendeztek az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban (MH RKKK). A rendezvény keretében első alkalommal adta át az „Év katonája” és az „Év közalkalmazottja” elismerést Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka.

1596025254

A központi étteremben gyűlt össze az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ állománya, hogy az éves munkát egy karácsonyi ünnepséggel zárja. A rendezvény elején Takács Tamás alezredes, a Katolikus Tábori Püspökség kiemelt vezető tábori lelkésze gyújtotta meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját Piros Ottó ezredessel. Az alezredes a karácsony előtti felkészülésről szólva kiemelte: ilyenkor karácsony tájékán nem árt arra is figyelni, hogy az érték az életünkben megmaradjon. „Az igazi nagyság nem azt jelenti, hogy mid van, hanem hogy miről tudsz lemondani. Ha marad még egy jászolnyi hely a gyermeknek, akkor lesz ünneped. Ha nem, akkor lesznek ajándékaid, amik pár hét múlva talán eltűnnek, elromolnak, semmibe lesznek, és amikor a fények kialszanak, minden eltűnik. Az otthon az a hely, ahová hazatér az ember. S karácsonykor talán otthon is honvágya van az embernek. Mert van egy otthon, ahova majd valaki valamikor megtér, és ahol az a bizonyos Gazda mindenkit hazavár" – mondta.

1596025254

Ezt követően Piros Ottó ezredes, az alakulat parancsnoka átadta az „Év katonája" és az „Év közalkalmazottja" elismerést. Az „Év katonája" Romsics Katalin százados, logisztikai részlegvezető-helyettes, az „Év közalkalmazottja" pedig Horváth Róbert főszakács lett.

1596025255

A díjak átadása után a Baptista Szeretetszolgálat által adományozott „cipősdobozokat" adta át dr. Bencze Ákos alezredes, az alakulat törzsfőnöke, majd a parancsnok értékelte a 2016-os esztendőt. Kiemelte: az elmúlt hónapok alatt nagyon sok változás történt az üdülőben. „Elindultunk egy olyan úton, hogy próbáljunk haladni a korral, és ide tudjuk hozni azokat az igényjogosult vendégeket, kollégákat, akik itt el tudják tölteni a pihenésüket mind főszezonban, mind elő- és utószezonban. Ennek érdekében számtalan szolgáltatást bővítettünk, felújításokat végeztünk, s ezeket a jövőben is folytatni fogjuk" – mondta.

1596025255

Az éves eredmények között kiemelte a társszervekkel, önkormányzatokkal, oktatási intézményekkel létrejött együttműködéseket, majd mindenkinek megköszönte a munkáját, és elismeréssel szólt az alakulat határon szolgálatot teljesítő katonáiról is.

Fotó: a szerző felvételei