Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elszállították az aknagránátot

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. május 23. 17:35

A Magyar Honvédség tűzszerészei néhány perccel délután negyed 6 után elszállították azt az aknagránátot, amit Főpolgármesteri Hivatal Gerlóczy utcai épületének tetőszerkezetében találtak a déli órákban – tájékoztatta a honvedelem.hu-t Németh-Zsohár Agnieszka százados.

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje hozzátette: az épület tetőszerkezetében fellelt, 82 milliméteres, szovjet gyártmányú repesz-aknavetőgránátot kilőtt állapotban, sérült gyújtószerkezettel találták meg, éppen ezért a tűzszerészek a rendőrségtől a Főpolgármesteri Hivatal kétszáz méteres körzetében található épületek kiürítését kérték. A helyszínre küldött tűzszerész járőr – Pozderka Attila főtörzsőrmester vezetésével – csak ezt követően tudta a gerendák közül kiemelni a gránátot.

1595954495

A veszélyes robbanószerkezetet a tűzszerészek, rendőri kísérettel szállítják el az alakulat központi gyűjtőbe – mondta a százados, akitől megtudtuk azt is, hogy a Gerlóczy utcában és környékén elrendelt zárást feloldották, így a forgalom is megindulhatott a belvárosban.

Fotó: MH 1. HTHE