Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Emberi jogok – szeminárium a kiképző központban

Szöveg: Bába Melinda |  2015. április 7. 20:04

Az Amerikai Egyesült Államok Védelmi Együttműködési Irodájának szervezésében, a Németországban megrendezendő Saber Junction 2015 elnevezésű gyakorlatra való felkészülés érdekében rendeztek emberi jogok szemináriumot a napokban Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban.

A két napos rendezvényt Tim Manning ezredes, a Védelmi Együttműködési Iroda parancsnoka nyitotta meg. A szeminárium oktatói az Egyesült Államokban, Neaportban található Nemzetközi Jogi Tanulmányok Védelmi Intézetéből érkeztek. A Magyar Honvédség alakulataitól húszan vettek részt a kurzoson, akik az emberi jogok tisztelete és védelme, a nemzetközi és nemzeti fegyveres konfliktusok törvényi háttere, a rendőri és katonai erők alkalmazása, a katonai célok kiválasztása a fegyveres konfliktusok törvényei alapján, a fegyverhasználat szabályai és a nemzetközi hadijog témakörében hallgattak előadásokat.

A szeminárium arra is kiválóan alkalmas volt, hogy megismertesse a résztvevőket a NATO, az EU, az ENSZ és más nemzetközi, illetve humanitárius- és katasztrófa-elhárítási műveletekben alkalmazott törvényekkel és azok alkalmazási módszereivel.

1595991007

Fotó: a szerző felvétele