Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Emlékük legyen áldott!

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Ruzsa István |  2020. május 31. 11:20

A magyar hősök emléknapja alkalmából helyezte el az emlékezet és a tisztelet koszorúit Budapesten, a Hősök terén, a Magyar Hősök Emlékkövénél dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnök műveleti helyettese, május 31-én.

1596080133

Benkő Tibor a koszorúzást követően elmondta: a hazát, szeretteinket, értékeinket védeni kell nemcsak háborúban, hanem járvány és más katasztrófák idején is. A Magyar Honvédség helytáll a nehéz időkben, és segítséget kínál azoknak is, akik elvesztették munkájukat, akár addig, amíg nem tudnak újra elhelyezkedni, akár hosszabb távon is, ha megtetszett nekik a katonai hivatás.

Az emléknapról rendelkező 2001. évi LXIII. törvényben olvasható: „a Magyar Köztársaság Országgyűlése kötelességének érzi, hogy tisztelettel adózzék azok emléke előtt, akik a vérüket ontották, életüket kockáztatták vagy áldozták Magyarországért." Emlékük megörökítésére, a ma élő és a jövő nemzedékeknek példájuk felmutatására az Országgyűlés – tisztelettel adózva a hősök emléke előtt – a haza szabadságáért és függetlenségéért, a nemzet fennmaradásáért küzdött hazafiak emléke előtt tisztelegve, a magyar nemzet soha el nem múló hálája jeléül, a ma élő és a jövő nemzedékek okulására, a hősök dicsőségére minden esztendő május hónapjának utolsó vasárnapját a magyar hősök emlékünnepévé nyilvánította.

GALÉRIA