Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Energetikai fejlesztés Szolnokon

Szöveg: honvedelem.hu |  2019. április 30. 14:00

A Honvédelmi Minisztérium 127 millió forint európai uniós támogatásnak köszönhetően energetikai fejlesztést hajtott végre Szolnokon.

Az Európai Unió Kohéziós Alapja (KA) támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósult meg a KEHOP-5.2.10-16-2018-00177 – „A HM VGH vagyonkezelésében lévő Szolnok, Szigligeti utcai nőtlenszálló energetikai fejlesztése" című projekt, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium vissza nem térítendő, bruttó 127 240 011 millió forint összegű támogatásban részesített.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség céljai között szerepel a környezetbarát, megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek használata és terjesztése. E cél megvalósításának egyik lépcsője ez a projekt, mely Szolnok város Szigligeti utcai helyőrségi szállójának fejlesztését célozta.

A nyílászárók cseréjén, a homlokzati és tetőszigetelés megvalósításán túl háztartási méretű fotovoltaikus rendszer kiépítésére is sor került. Mindezen fejlesztéseknek köszönhetően növekszik a megújuló energia használata és csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása.

A környezetbarát technológiákkal felújított épület a kivitelezés ideje alatt is folyamatosan használatban volt, a feladat műszaki átvétele 2018. december 20-án történt meg.

További információ:

Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal
Cím: 1135, Budapest Lehel utca 35-37.

Honlap:
www.hm.vedelemgazdasagihivatal.kormany.hu
www.ket.hm.gov.hu,
www.szechenyi2020.hu

 

(A Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal sajtóközleménye.)