Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eredményes évet zártak

Szöveg: Galambos Sándor | Fotó: a szerző felvételei |  2020. február 9. 17:44

Feladatokban és közösségi rendezvényekben gazdag, mozgalmas évet zárt a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete. A kecskeméti nyugállományú klub tagjai az elmúlt évre tervezett programjaik szinte maradéktalan teljesítése mellett a jövőben egyik fő feladatuknak a tagtoborzást, a „fiatalítást” tekintik.

1596075937

Évzáró-évindító közgyűlést tartott Kecskeméten a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete. A megjelenteket a levezető elnök, Borbásné Keresztes Márta köszöntötte, majd Csóka Tamás nyugállományú ezredes, a klub elnöke foglalta össze a közösség elmúlt évben végzett munkáját. A vezetőség beszámolójából kiderült: mozgalmas, munkában és rendezvényekben gazdag évet tudhatnak maguk mögött. A munkatervükben megfogalmazottak döntő többségét végrehajtották, az egyesület tagjai közül az elmúlt évben négyen részesültek honvédelmi miniszteri szintű elismerésben.

 Aktívan vállaltak a városi idősügyi tanács munkájában, kiváló kapcsolatot ápolnak az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázissal, az MH Légijármű Javítóüzemmel, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodájának munkatársaival, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségével és a szervezet Dél-Alföldi Régiójával, valamint a városban működő társ nyugdíjas szervezetekkel. Saját rendezvényeik mellett rendszeresen részt vettek a városi ünnepségeken, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége rendezvényein. Az egyesület két tagja pedig – Eszes László nyugállományú százados és a városi szervezet elnöki tisztét is ellátó Szalókiné dr. Kiss Katalin – a kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége munkáját is segíti.

1596075937

A jövő feladatai közül az együttműködő társszervekkel tartott kapcsolatok erősítése és a szociálisan rászorulók támogatása mellett az egyik legfontosabb teendőnek a tagtoborzást, a „fiatalítást" tekintik.

A vezetőség beszámolóját követően a legjobbak munkáját külön is megköszönték. Az elmúlt év során az egyesület, a honvédelem ügye, a katonahagyományok ápolása és a közösség érdekében végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként a klub vezetősége oklevelet adományozott Máté Imre nyugállományú őrnagynak, Eszes Lászlónénak, Polyák Istvánnénak, Köröskényi Imrénének és Katonáné Kovács Irénnek.

1596075937

Az egyesület évzáró-évindító közgyűlésén az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei irodáját Gáldonyi Sándor százados, megbízott irodavezető, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége Dél-alföldi régióját Várszegi Ferencné nyugállományú büntetés-végrehajtási törzszászlós, a Magyar Veterán Repülők Szövetsége kecskeméti területi szervezetét Őrs Ágoston nyugállományú alezredes, a Rendőrségi Nyugdíjasok Bács-Kiskun Megyei Egyesületét pedig Gregor György nyugállományú rendőr alezredes képviselték.