Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Eredményes helytállás

Szöveg: Sályi Gergő törzsőrmester |  2013. október 1. 17:06

A napokban rendezték meg a Magyar Honvédség idei katonai háromtusa-bajnokságát. A versenyen a többi alakulat mellett természetesen a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred legjobbjai is rajthoz álltak.

1595960746

A sportesemény helyszínéül az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár püspökszilágyi lőtere szolgált, ahol mintegy húsz katonai szervezet közel kétszáz versenyzője vett részt a kétnapos megmérettetésen abból a célból, hogy eldöntse, ki lesz 2013 bajnoka.

Szeptember 25-én, az ünnepélyes megnyitó és a lőtér biztonsági rendszabályainak ismertetése után elsőként a férfiakra várt a feladat, hogy gépkarabélyukkal a kezükben bizonyítsák kiemelkedő lőkészségüket, számot adjanak erejükről és pontosságukról kézigránátdobásban, valamint pontokra váltsák gyorsaságukat a 3000 méteres futásban, fegyverrel a vállukon. Másnap a hölgyek mezőnyének küzdelmével folytatódott a bajnokság, a szebbik nem képviselőinek is ugyanazon versenyszámokban kellett megmérkőzniük egymással, mint a férfiaknak.

1595960746

Mivel e sportrendezvényre minden alakulat háziversenyének legeredményesebb tagjai érkeznek, az átlagosnál jóval nagyobb felkészültség és állóképesség is kevés ahhoz, hogy valaki a mezőny első felébe verekedje magát. Ennek ellenére a légvédelmi rakétaezred katonái becsületesen helytálltak, hiszen mind a női, mind a férfi csapat az előkelő ötödik helyet szerezte meg kategóriájában. Farkas Erika hadnagy egyéni értékelésben a negyedik helyen végzett, akárcsak Baki András főtörzsőrmester.

1595960747