Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Erős hittel, erős akarattal!”

Szöveg: Duruczné T. Dóra főhadnagy |  2018. július 7. 18:55

Hagyományosan az altisztavatást megelőző héten, csütörtökön délután, belső avatási ünnepségen adják át a végzettséget igazoló okleveleket az MH Altiszti Akadémián. Az idei rendezvényen részt vett Kriston István, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is.

1599190110
Idén nappali, iskolarendszerű képzésen 37 honvéd altisztjelölt és 241 szerződéses legénységi állományú katona vett részt az ünnepségen, akik július 8-án, a Hősök terén mondják el az altiszti esküt.

Az oklevelek, tanulmányi eredményeket elismerő tárgyjutalmak átadását követően Bozó Tibor dandártábornok, az akadémia parancsnoka mondott beszédet. „Büszkék vagyunk arra, hogy új őrmesterekkel bővül a Magyar Honvédség állománya. A jó altiszt széles látókörű, művelt és kulturált. Ugyanakkor mély szakmai tudással rendelkezik. Nem elég a hétköznapok feladatait megoldani: sok mindent megtanultak az alma materben. Az alapokra most építeni kell: legyenek befogadók, tanuljanak, képezzék magukat."

1599190110
Válaszbeszédében Barsy Richárd honvéd altisztjelölt Konfuciuszt idézte: „Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod." Mi megválasztottuk hivatásunkat: a haza védelmét" – mondta a leendő őrmester. „Most búcsúzunk az Altiszti Akadémiától, abban a reményben, hogy pályánk során lehetőségünk lesz visszatérni ide, akár szakmai tanfolyamra, továbbképzésre vagy nyelvtanfolyamra."

1599190110
Fotó: a szerző felvételei