Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Erősödő német-magyar logisztikai együttműködés

Szöveg: MH Logisztikai Központ |  2014. március 8. 13:38

Wolfgang Gaebelein dandártábornok, a Bundeswehr Logisztikai Parancsnokság parancsnokhelyettese látogatott el Magyarországra március 5-7 között. A német katonai vezetőt Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka hívta meg.

A találkozón elsősorban a német-magyar logisztikai együttműködésről volt szó. A tárgyalásokon részt vett Schmidt Zoltán ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott logisztikai erők főnöke, Manfred Knopp ezredes, német véderőattasé és az érintett területek német és magyar szakértői.

1595968237
A megbeszélésen szó esett a Magyar Honvédség logisztikai rendszerének átalakításáról

A megbeszélésen Baráth István tájékoztatta partnerét a Magyar Honvédség logisztikai rendszerének átalakításáról. A felek tárgyalásokat folytattak a német–magyar katonai logisztikai együttműködésről, annak kibővítési lehetőségeiről, feladatairól.

Ennek egyik fontos állomása a júliusi „Safety Fuel – 2014" elnevezésű üzemanyag-együttműködési gyakorlat, amely a német-magyar közös üzemanyag-tároló képességről szól. Távolabbi célként merült fel a közlekedési, szállítási és rakodási területeken történő együttműködés kialakítása. A felek egyetértettek abban, hogy az új területeken is – az üzemanyag együttműködéshez hasonlóan – kis lépésekkel és rövidtávú célok megvalósításával, az elért képességek megszilárdításával és azok fokozatos továbbfejlesztésével kell továbblépni.

Megállapodtak továbbá abban, hogy a német-magyar szállítási képesség kialakításának első lépését jelentheti a jövő évben Magyarországon megtartandó „Capable Logistician 2015" logisztikai interoperabilitási gyakorlat, amelyen együtt dolgoznak majd a két nemzet szállító alegységei.
A tárgyalásokat mindkét fél sikeresnek és előremutatónak értékelte.

1595968237
A megbeszélés résztvevői

Fotó: MH LK