Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Értékelés és feladatszabás a Bocskai-dandárnál

Szöveg: Cs. Sárkány Beáta szakaszvezető |  2014. március 8. 9:09

Megtartotta idei évértékelő és feladatszabó értekezletét az MH 5. Bocskai István Lövészdandár. Rendhagyó módon, idén először egy parancsnoki foglalkozás előzte meg az eseményt, ahol az egyes főnökségek számoltak be szakterületeikről és tevékenységeikről a dandár vezetésének az elmúlt évben elvégzett feladatokról.

Az értekezleten részt vett Fucsku Sándor vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, valamint dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az MH ÖHP szárazföldi haderőnem főnöke is.

Takács Attila ezredes, a dandár parancsnoka beszámolójában értékelte az elmúlt évben végrehajtott feladatokat, majd meghatározta az idei év legfontosabb célkitűzéseit. „A dandárt a kiképzési teljesítményei juttatták arra a szintre, ahol áll. A jól felkészült és tapasztalt altiszti állomány képességeit vétek lenne nem kihasználni a jövőben. Az a cél, hogy az altisztek nagyobb szerepet kapjanak a kiképzési foglalkozások során" – fogalmazott a parancsnok.

1595968235
Az elmúlt esztendő feladatait Takács Attila ezredes, a dandár parancsnoka értékelte

Az ezredes hangsúlyozta: a missziós tapasztalatokat fel kell dolgozni, és be kell építeni a kiképzésbe. Kiemelt feladat a fizikai felkészítés, amelyre a dandár a jövőben nagy hangsúlyt fektet. Elhangzott: az alakulat 2013-ban két esetben is bizonyította felkészültségét a katasztrófavédelmi feladatok ellátása során.

A parancsnok beszédében kiemelte: a műveleti képességet csak a kiképzéssel lehet elérni, amihez jól működő személyügyi és logisztikai feltételek szükségesek.

Fucsku Sándor vezérőrnagy tolmácsolta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnök üzenetét, miszerint: „Haladjanak tovább azon az úton, amelyet Böröndi dandártábornok vezetésével megkezdtek, és amelyet Takács ezredes parancsnoksága alatt folytattak."

Az értekezlet zárásaként a résztvevők megtekintették a dandár katonai funkcionális edzését, amely áprilistól az állomány fizikai felkészítésének része. 

1595968235
A rendezvény végén megtekintették a dandár funkcionális edzését

Fotó: a szerző felvételei