Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Esti napirendi pont: toborzás

Szöveg: Rátkai István őrnagy |  2016. február 11. 17:49

Szokatlan, de annál izgalmasabb programelemmel egészült ki a székesfehérvári József Attila Kollégium napirendje a közelmúltban.

Az egyik este, az „eltávot" katonai foglalkozásra cserélő középiskolás diákok az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központ toborzóinak, illetve az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonáinak jóvoltából bepillantást nyerhettek a Magyar Honvédség mindennapjaiba, és kipróbálhatták a helyőrségben települt alakulatoknál rendszeresített szaktechnikai eszközök legtöbbjét.

1596008715

A fiatalok a gázálarc normaidőn belüli felvételén és a lézerpuska-lövészet sikeres végrehajtásán felbuzdulva az este további részében a katonai szolgálat és a továbbtanulás lehetőségeivel kapcsolatos kérdéseikkel „bombázhatták" a „rohamokat" jól álló szakembereket.

A szürke hétköznapokon klubszobaként funkcionáló helyiség két órára katonai toborzóponttá és bemutatóhellyé változott. A városból a „takarodó" időpontjára visszaérkező diákok kíváncsian találgatták a rejtélyes átalakulás okait, de ezen a napon be kellett érniük a társak élménybeszámolójával és az eredeti helyzet visszaállítása támasztotta követelmények teljesítésével, azaz a pakolással.

Talán jövőre megfontoltabban választanak a napirendi pontok közül…

1596008716

Fotó: a szerző felvételei