Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Év végi állománygyűlés Szolnokon

Szöveg: Vári Anita főhadnagy |  2018. december 30. 9:23

A rendőrök, tűzoltók és több más hivatás képviselője mellett a katona számára sem mindig adatik meg, hogy elszakadjon a hétköznapi rutintól, a 24 órás szolgálatoktól és azt érezze, néhány napra megáll az idő.

1599197783
A figyelem mindenki számára fontos, nemcsak a családokban, hanem a munkahelyeken, laktanyákban is. Ezért időt kell szakítani a közös ünneplésre, megemlékezésre is, mint azt tették az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison is.

Az ünnepi állománygyűlésükön az évek és érdem utáni elismerések mellett a Bázisért elnevezésű emléktárgyat is átadták. Tizenhárom éve hagyomány ez az elismerés, amelyet minden év utolsó állománygyűlésén vehetnek át a kiválóan teljesítők.

1599197784
A rendezvényen jelen volt Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere is, aki kiemelten szólt a helikopterbázis és a város közötti sokéves kapcsolatról, együttműködésről.

Ünnepi beszédében Nagy István nyugállományú alezredes, protestáns tábori lelkész osztotta meg gondolatait a bázis állományával. Egyebek mellett hangsúlyozta: „Az ember életében legfontosabb és legmeghatározóbb érzés a szeretet, mert tökéletesen összefog mindent és soha el nem múlik."

1599197784
Dr. Koller József dandártábornok megköszönte az állomány egész éves áldozatos munkáját, de nem csak az „itthoniaknak". Az ünnepek alatt a bázis vezetése ugyanis meglátogatta az alakulat állományából határon szolgálatot teljesítőket és többek között a bázis konyháján sütött mákos és diós bejglivel is éreztetni kívánták, hogy az ünnepek alatt is figyelnek rájuk.
1599197784