Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Év végi parancsnoki beszámoltatás

Szöveg: TDA |  2016. december 9. 17:14

Legyen szó bármilyen szervezetről, az év végéhez közeledvén mindenhol részletesen elemzik, összegzik és értékelik az eltelt időszak eredményeit. 

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság irányításával tizenhat katonai szervezet működik az országban. Az alárendelt csapatok 2016. évben végrehajtott, összehangolt és szoros együttműködést igénylő feladatai, csak ritkán tették lehetővé, hogy a parancsnokok kizárólag a saját szervezeteikre összpontosítva számoljanak be az elöljárónak és személyesen találkozzanak az ügyeiket, feladataikat koordináló szakterületi felelősökkel.

1596024366

A személyes kapcsolatok erősítése és működés hatékonyságának növelése érdekében Huszár János vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, a hagyományos írásbeli mellett, szóbeli beszámolót is meghatározott az alárendelt katonai szervezetek parancsnokainak. A december 1-7. között megtartott értekezleteken elhangzottakat, az MH ÖHP parancsnoka hasznosnak értékelte.

Huszár vezérőrnagy szerint a teljesítmény, a sikerek vagy sikertelenségek szervezetre gyakorolt hatásának vizsgálata, az esetleges problémák okainak feltárása elengedhetetlen a szervezet jövője és hatékony működése szempontjából. Ebben a folyamatban egyrészt fontos, hogy a vezetők teljes és valós képet kapjanak az általuk vezetett szervezetről, a különböző szervezeti elemek helyzetéről és állapotáról, másrészt a jelentést tevő parancsnok számára is fontos, hogy választ kapjon a kérdéseire és támogatást a problémák megoldásához és a feladatok sikeres végrehajtásához.

Fotó: Dánielné Csiszár Nóra