Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértekelés és feladatszabás a kiképző központban

Szöveg: Kelemen Ilona | Fotó: a szerző felvételei |  2020. március 18. 11:32

Évértékelő és feladatszabó értekezletet tartottak a napokban Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban. A rendezvényen az elöljáró szervezetet Kovács József ezredes képviselte, de jelen voltak a társ katonai szervezetek képviselői is.

1596077215

A központ fő profilja a béketámogató műveletekben résztvevő magyar fegyveres katonai kontingensek, valamint a különböző műveleti parancsnokságokba beosztott törzs- és altisztek kiképzése, felkészítése. Rédei Róbert alezredes, megbízott központparancsnok a 2019-ben elvégzett feladatokat tekintve kiemelte: a minőségi munkához a jól felkészült és magasan motivált kiképző gárda, valamint a megfelelő logisztikai háttér is rendelkezésre áll. A végrehajtott kiképzési rendezvények sorából kiemelkedő színvonalon bonyolította le az alakulat a Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamokat és az ENSZ Ciprusi Békefenntartó Misszióhoz kapcsolódó kiképzéseket. 2019-ben – immár – negyedik alkalommal tartották meg a nagysikerű nemzetközi Békeműveleti Együttműködési Tanfolyamot.

1596077215

„A tavalyi esztendőben az MH BTKK falai között a különböző nemzetközi békeműveleti felkészítéseken 19 országból 73 hallgató vett részt. Ha az elmúlt 19 évet tekintjük, a világ minden tájáról, 85 országból 513 külföldi és 366 magyar hallgató végezte el a Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamot" – hangsúlyozta az alezredes. A 2020-as év fő iránya a tanfolyamok megszervezése, a béketámogató műveletekben, illetve egyéni beosztásokba tervezett személyek alap- és célfelkészítése, az oktatói csereprogramban való részvétel mellett a társadalmi kapcsolatok kiszélesítése, valamint a hagyományápolás.

Kovács József ezredes elöljárói feladatszabásában hangsúlyozta, hogy a tavalyihoz képest az idei esztendőben több feladattal kell majd szembenézni, de ez nem jelenthet akadályt, hiszen a kis létszám ellenére eddig is kimagasló eredményeket ért el a katonai szervezet.

1596077216