Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kelemen Ilona

alakulatnap_BKK (3)

Alakulatnap a béketámogatóknál

2021. május 30. 7:19

Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg a tizenhetedik „születésnapját” ünneplő MH Béketámogató Kiképző Központ történetéről. A rendezvényen az alakulat jelenéről és jövőbeli feladatairól is szó esett.

békeműv_köv (4)

Koszovóba készülnek

2021. május 26. 18:25

A többnyire az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság alárendelt szervezeteinél szolgálatot teljesítő – az MH KFOR 25. kontingens két lövész szakaszának állományába tervezett – főként önkéntes tartalékos katonák részére tartottak felmérést az úgynevezett békeműveleti bemeneti követelményekből május 25-26. között Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban.

EUTM_Mali_felkészítés (1)

Maliba készülnek

2021. március 30. 8:26

Az Európai Unió Mali Kiképző Misszió (EUTM Mali) egyéni - azaz törzs, valamint kiképzői - beosztásaiba tervezett katonák részére tartottak békeműveleti felkészítést Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban, március 22-26. között. Az egyhetes kiképzés az egyenruhások részére misszió-orientált, hadszíntér-specifikus felkészítést nyújtott.

BTKK_BTA (nyitó)

Túl az alaptanfolyamon

2021. február 20. 8:23

Új ismeretekkel felvértezve, oklevéllel a kézükben hagyták el az MH Béketámogató Kiképző Központot azok, akik sikeresen elvégezték a Békeműveleti Törzstiszti Alaptanfolyamot. A komplex képzés célja a NATO és EU vezette missziók egyéni törzsbeosztásaiba tervezett állomány békeműveleti alapfelkészítése, amely a tanúsítványok átadásával február 19-én ért véget.

Közös Akarat 8. felkészülés (4)

A nyolcadik váltás is felkészült a határ védelmére

2020. december 1. 12:38

A Közös Akarat feladat nyolcadik váltásának tagjai a napokban – a járványügyi veszélyhelyzet előírásait betartva – megismerkedtek a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemével: bővítették a járőrözési ismereteiket, elsajátították a fegyverhasználat, a rádióforgalmazás szabályait, illetve vezetéstechnika oktatásban is részesültek.

HEAT_zárás_MH_BTKK (4)

„Az emberi életnél nincsen értékesebb”

2020. november 3. 9:31

Az oklevelek átadásával ért véget az MH Béketámogató Kiképző Központ szervezésében immár tizenkettedik alkalommal tartott Veszélyes Környezet Tudatosság Tanfolyam (Hostile Environment Awareness Training – HEAT). Az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárság másodszor „delegálta” munkatársait, akik október 25-én érkeztek meg egyhetes felkészítésük helyszínére, Táborfalvára.

nyelvifelkeszítes_mhbtkk (1)

Újabb nyelvi felkészítés ért véget a kiképző központban

2020. szeptember 18. 19:52

Újabb nyelvi felkészítés ért véget szeptember 18-án, pénteken, Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban.

20200916-misszios-felkeszites  (4)

Készen állnak feladataik ellátására

2020. szeptember 18. 8:05

Az Egyesített Balkáni Hadszíntéren az egyéni beosztásokba tervezett váltóállomány, illetve az EU, valamint az ENSZ misszióiba készülő katonák részére tartottak célfelkészítést Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban, szeptember 7-11. között.

20200905-BTKK 02

Túl az alaptanfolyamon

2020. szeptember 5. 17:40

Új ismeretekkel felvértezve, oklevéllel a kezükben hagyták el a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központot azok, akik sikeresen elvégezték a Missziós Törzstiszti Alaptanfolyamot; a tanúsítványok átadásával szeptember 3-án véget ért a felkészítésük. A komplex képzés célja a NATO és EU vezette missziók egyéni törzsbeosztásaiba tervezett állomány békeműveleti alapfelkészítése volt.

20200815_heat (1)

„Veszélyes” környezetben is helytálltak a köztisztviselők

2020. augusztus 16. 7:03

Immár tizedik alkalommal tartottak Veszélyes Környezet Tudatosság Tanfolyamot (Hostile Environment Awareness Training – HEAT) az MH Béketámogató Kiképző Központ (MH BTKK) szervezésében. Ezúttal az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárság tagjai – köztük Azbej Tristan államtitkár – érkeztek meg egyhetes felkészítésük helyszínére, Táborfalvára augusztus 9-én.