Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészültek a béke őrzésére

Szöveg: Kelemen Ilona | Fotó: a szerző felvételei |  2023. október 20. 14:42

Oklevelek átadásával véget ért az MH Béketámogató Kiképző Központ által szervezett 43. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam, október 19-én, csütörtökön.

DSC_0003

„A világnak szüksége van az önökhöz hasonló emberekre; olyanokra, akik hajlandóak kiállni a békéért, az igazságért és minden ember jólétéért. Gratulálok az elért eredményekhez, és szolgáljanak a béke őrzőiként továbbra is, bárhová is vezet az útjuk. Búcsúzásként kívánom, hogy a jövőbeni törekvéseik legyenek sikeresek, és maradjanak szilárdan elkötelezettek a béke nemes ügye iránt” – gratulált a felkészítés követelményeit eredményesen teljesített tiszteknek Bárány Zoltán ezredes, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsokság parancsnokhelyettese.

Válaszbeszédében a legjobb hallgatónak választott Mantautas Sutas százados (Litvánia) mondott köszönetet a tanfolyam magas színvonalú megszervezéséért, hallgatótársainak pedig az eredményes végrehajtásért. A tizenhét nemzet hallgatóinak részvételével október 2-án kezdődött képzés tizennyolc résztvevője közül tizenhatan külföldről érkeztek: Algéria, Egyiptom, Elefántcsontpart, Jordánia, Kazahsztán, Kína, Lengyelország, Litvánia, Marokkó, Nigéria, Olaszország, Portugália, Thaiföld, valamint új országként Kenya, Örményország, Peru delegált egy-egy hallgatót, míg a magyar felkészülőket tekintve két katona vett részt a tanfolyamon. A három héten át zajló oktatást a Bosznia-Hercegovinából, Horvátországból, Lengyelországból, Németországból és Svájcból érkezett instruktorok mellett négy magyar, aktív állományú, valamint önkéntes műveleti tartalékos, számos missziót megjárt főtiszt és tiszt segítette.

A rendezvényen jelen volt Réz Levente ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár törzsfőnöke is.

Kapcsolódó cikkek
_SNJ5194 másolat

Kéksisakosok tanfolyama

2023. október 13. 8:19