Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

MH Béketámogató Kiképző Központ

külszolgálat_so (6)

Tartós külszolgálatba készülnek

2021. május 24. 7:18

A tartós külszolgálatra tervezett katonáknak tartottak békeműveleti felkészítést május 17-20. között Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban.

BTKK (1)_nyitó

Évértékelés és feladatszabás a kiképző központban

2021. május 23. 13:44

Értékelő és feladatszabó értekezletet tartottak Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban. A rendezvényen részt vett Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Transzformációs Parancsnokság parancsnoka, valamint dr. Hegedűs János ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis törzsfőnöke is.

MH_BTKK

Megkezdték a felkészülést a misszióra

2021. április 10. 7:10

Első alkalommal tölti majd be magyar katona egy NATO-misszió parancsnoki beosztását: Kajári Ferenc vezérőrnagy ősztől egy éven át vezeti majd a szövetség koszovói békefenntartó erőit, a KFOR-t. A tervezett parancsnok és törzse adminisztratív héttel kezdte meg a misszióra való felkészülését Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban, április 6-8. között.

12_oklevel_EBH

Felkészítve a külszolgálatra

2021. március 9. 7:16

Az Egyesített Balkáni Hadszíntérre, illetve az Európai Unió Grúziai Megfigyelő Missziójába készülnek azok a katonák, akik ötnapos célfelkészítésen vettek részt a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban, március első hetében. A kiképzés céljairól, elméleti és gyakorlati megvalósításáról beszélgettünk Varga Tamás alezredessel, az alakulat parancsnokhelyettesével.

MTC_RSM_eu

Lendületes évkezdés a béketámogatóknál

2021. január 20. 15:37

Lendületes évkezdést tudhat maga mögött az MH Béketámogató Kiképző Központ, hiszen egy időben két műveleti területre is felkészítették a katonákat Szolnokon. Az ENSZ Ciprusi Békefenntartó Misszió Katonai Rendész Részleg márciusi váltóállománya, valamint az Afganisztánba készülők számára tartott egyhetes célfelkészítés január 15-én ért véget.

mhbkk_közösakarat_átvett (4)

Begyakorolták a határvédelmi feladatokat

2020. november 22. 19:54

Járőrözés, fegyverhasználat szabályai, intézkedéstaktikai eljárások - egyebek mellett ezekkel az ismeretekkel gazdagodtak a Közös Akarat feladat hetedik váltásának tagjai a napokban, miután – a járványügyi veszélyhelyzet előírásait betartva – elsajátították a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemét. Az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság alárendelt szervezeteinek katonái mindezek mellett felfrissítették egészségügyi tudásukat és begyakorolták a rádióforgalmazást. (Képgaléria.)

MH_BTKK_missziós_felkészítések (2)

Külszolgálatra készülnek

2020. szeptember 28. 15:49

A világ számos pontjára készülnek missziókba a katonák, a külszolgálat előtt azonban – mint alapkövetelmény – teljesíteniük kell többek között egy békeműveleti lőgyakorlatot, valamint az úgynevezett missziós bemeneti követelmények felmérését is. Az MH Béketámogató Kiképző Központ ezen feladatok maradéktalan végrehajtásával is hozzájárul a Magyar Honvédség missziós szerepvállalásához.

1596077125

Európai uniós, valamint ENSZ-misszióba készülnek a katonák

2020. március 16. 7:16

Az Európai Unió, valamint az Egyesült Nemzetek Szervezete missziójába, törzs- és egyéni beosztásba készülő aktív, valamint önkéntes műveleti tartalékos katonák részére tartottak békeműveleti felkészítést Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban március 2-6. között.

1596075750

Magyar oktató az osztrák kiképző központban

2020. február 5. 8:19

Immár ötvenhatodik alkalommal tartották a Veszélyes Környezet Tudatosság Tanfolyamot (Hostile Environment Awareness Training– HEAT) az Osztrák Szövetségi Hadsereg Nemzetközi Kiképző Központjában (Österreichisches Bundesheer, AUTINT). A felkészítés egyik oktatója az MH Béketámogató Kiképző Központban szolgálatot teljesítő Fábián Gábor zászlós volt.

1596070245

Kupakgyűjtő szív Szolnokon

2019. október 13. 15:48

Aki nyitott szemmel és „szívvel” jár a városban, nem kerülheti el azokat a színes kupakokkal teli alkotásokat, amelyek méltán hirdetik, hogy mennyi szeretet, gondoskodás, segíteni akarás van az itt élőkben.

×