Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

MH Béketámogató Kiképző Központ

MH_BTKK

Megkezdték a felkészülést a misszióra

2021. április 10. 7:10

Első alkalommal tölti majd be magyar katona egy NATO-misszió parancsnoki beosztását: Kajári Ferenc vezérőrnagy ősztől egy éven át vezeti majd a szövetség koszovói békefenntartó erőit, a KFOR-t. A tervezett parancsnok és törzse adminisztratív héttel kezdte meg a misszióra való felkészülését Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban, április 6-8. között.

12_oklevel_EBH

Felkészítve a külszolgálatra

2021. március 9. 7:16

Az Egyesített Balkáni Hadszíntérre, illetve az Európai Unió Grúziai Megfigyelő Missziójába készülnek azok a katonák, akik ötnapos célfelkészítésen vettek részt a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központban, március első hetében. A kiképzés céljairól, elméleti és gyakorlati megvalósításáról beszélgettünk Varga Tamás alezredessel, az alakulat parancsnokhelyettesével.

MTC_RSM_eu

Lendületes évkezdés a béketámogatóknál

2021. január 20. 15:37

Lendületes évkezdést tudhat maga mögött az MH Béketámogató Kiképző Központ, hiszen egy időben két műveleti területre is felkészítették a katonákat Szolnokon. Az ENSZ Ciprusi Békefenntartó Misszió Katonai Rendész Részleg márciusi váltóállománya, valamint az Afganisztánba készülők számára tartott egyhetes célfelkészítés január 15-én ért véget.

mhbkk_közösakarat_átvett (4)

Begyakorolták a határvédelmi feladatokat

2020. november 22. 19:54

Járőrözés, fegyverhasználat szabályai, intézkedéstaktikai eljárások - egyebek mellett ezekkel az ismeretekkel gazdagodtak a Közös Akarat feladat hetedik váltásának tagjai a napokban, miután – a járványügyi veszélyhelyzet előírásait betartva – elsajátították a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemét. Az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság alárendelt szervezeteinek katonái mindezek mellett felfrissítették egészségügyi tudásukat és begyakorolták a rádióforgalmazást. (Képgaléria.)

MH_BTKK_missziós_felkészítések (2)

Külszolgálatra készülnek

2020. szeptember 28. 15:49

A világ számos pontjára készülnek missziókba a katonák, a külszolgálat előtt azonban – mint alapkövetelmény – teljesíteniük kell többek között egy békeműveleti lőgyakorlatot, valamint az úgynevezett missziós bemeneti követelmények felmérését is. Az MH Béketámogató Kiképző Központ ezen feladatok maradéktalan végrehajtásával is hozzájárul a Magyar Honvédség missziós szerepvállalásához.

1596077125

Európai uniós, valamint ENSZ-misszióba készülnek a katonák

2020. március 16. 7:16

Az Európai Unió, valamint az Egyesült Nemzetek Szervezete missziójába, törzs- és egyéni beosztásba készülő aktív, valamint önkéntes műveleti tartalékos katonák részére tartottak békeműveleti felkészítést Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban március 2-6. között.

1596075750

Magyar oktató az osztrák kiképző központban

2020. február 5. 8:19

Immár ötvenhatodik alkalommal tartották a Veszélyes Környezet Tudatosság Tanfolyamot (Hostile Environment Awareness Training– HEAT) az Osztrák Szövetségi Hadsereg Nemzetközi Kiképző Központjában (Österreichisches Bundesheer, AUTINT). A felkészítés egyik oktatója az MH Béketámogató Kiképző Központban szolgálatot teljesítő Fábián Gábor zászlós volt.

1596070245

Kupakgyűjtő szív Szolnokon

2019. október 13. 15:48

Aki nyitott szemmel és „szívvel” jár a városban, nem kerülheti el azokat a színes kupakokkal teli alkotásokat, amelyek méltán hirdetik, hogy mennyi szeretet, gondoskodás, segíteni akarás van az itt élőkben.

1596063917

Nyelvi felkészítést tartottak

2019. június 20. 8:09

Újabb nyelvi felkészítés ért véget az MH Béketámogató Kiképző Központban. Az új koncepció alapján összeállított, háromhetes békeműveleti angol nyelvi tréninget immár harmadik alkalommal tartották Szolnokon.

1596063687

Békeműveleti pótfelkészítés tartós külszolgálatra indulóknak

2019. június 18. 7:16

A tartós külszolgálatra tervezett katonáknak tartottak békeműveleti pótfelkészítést június 11-14. között Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban.