Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alaki szemlén vettek részt két alakulat katonái

Szöveg: Kelemen Ilona | Fotó: a szerző felvételei |  2023. április 2. 9:09

Közös alaki szemlén vettek részt az MH Béketámogató Kiképző Központ és az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár katonái március 30-án, Szolnokon. A szemlét Antal László dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnöke ellenőrizte.

DSC_0018

Miután az alegységek felsorakoztak, az elöljárók azt vizsgálták, hogy a katonák rendelkeznek-e az alapvető alaki fogásokkal és ismeretekkel. A kijelölt ellenőrzői bizottságok tagjai egyebek mellett az egyéni ápoltságot, a szabályos öltözetet és felszerelést, a rendszeresített fegyverzetet ellenőrizték.

Meggyőződtek arról, hogy a központ illetve a dandár katonái ismerik a parancsnoki állományt és a szolgálati elöljárókat, az alaki feladatok végrehajtása során pedig a vezényszóra történő egységes mozgást figyelték meg.

A díszmenet után Antal László dandártábornok kiválóra értékelte a felkészülést. Mint kiemelte, annak ellenére, hogy két önálló katonai szervezet vett részt a szemlén, impozáns képet kapott arról, hogy különböző feladatrendszerrel rendelkező alakulatok is képesek egységes alaki végrehajtásra.