Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Menedéképítés az erdőben

Szöveg: MH Béketámogató Kiképző Központ | Fotó: az alakulat felvételei |  2023. március 28. 13:06

Újabb tábori kihelyezési hetet tudhatnak maguk mögött az MH Béketámogató Kiképző Központ katonái. Szolnokon és Táborfalván, március 19–24. között zajlott a felkészítés.

menedekepites_cover

A katonák a felkészítés részeként – egyebek mellett – felfrissítették a katonai tereptannal, a személyi kimenekítéssel és a túléléssel kapcsolatos ismereteiket, gyakorolták a térkép, a GPS, valamint a tájoló használatát – nappal és éjszaka egyaránt. Egyebek mellett feladataik közé tartozott a fekhely és menedéképítés, valamint a tűzgyújtás és víztisztítás szükségeszközök alkalmazásával.

DSC_0011

A kihelyezéssel egyidőben a katonák veszélyhelyzeti felkészítést tartottak a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet azon munkatársainak, akik biztonsági szempontból kockázatosnak minősített külföldi helyszíneken láthatják majd el feladataikat a jövőben. A résztvevők megismerkedtek a rögtönzött robbanóeszközök elleni védelem alapjaival, valamint felfrissítették egészségügyi ismereteiket. A különböző műveleti területekre jellemző veszélyek kezelése közül kiemelt figyelmet fordítottak az illegális ellenőrző-áteresztő pontokon történő áthaladás, valamint a fegyveres támadás esetén javasolt viselkedési módokra.