Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több móri diák is katona szeretne lenni

Szöveg: honvedelem.hu/Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd |  2023. március 28. 10:38

Pályaorientációs nap során nyertek bepillantást középiskolás diákok a Magyar Honvédség tevékenységébe. A programon a székesfehérvári MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár mutatkozott be.

mori3

A továbbtanulás és a pályaválasztás megkönnyítése érdekében a móri Táncsics Mihály Gimnázium minden tavasszal megszervezi tanulóinak a nagy népszerűségnek örvendő programot. A Miskolczi Sándor törzszászlós és Lencsés Krisztián szakaszvezető tartotta előadásokon az érdeklődő fiatalok megismerkedhettek a dandár szerteágazó tevékenységével és a honvédség kínálta életpályamodellel is.

A program során a diákok kézbe vehettek hatástalanított fegyvereket, különféle híradó- és informatikai eszközöket is, valamint katonai terepjáróba is beülhettek.

Dankó-Fonyódi Henrietta, a gimnázium intézményvezetője elmondta: a székesfehérvári dandár azonnal pozitívan reagált megkeresésükre. „Mivel a Magyar Honvédség tevékenységét egyre inkább megismeri a társadalom és egyre nagyobb teret nyer, a korábbinál nagyobb figyelem összpontosul a katonákra. Ehhez adódik, hogy amennyiben a diákok a honvédelmi pályát választják továbbtanulásukhoz, pluszpontokat kapnak. Azok a diákok motiváltak leginkább, akik katonacsaládban nőttek fel: ők már ismerik, tudják mivel jár ez a pálya. A többieket pedig az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekkel lehet megnyerni a honvédelem ügyének. Mindenképpen sikeresnek ítélem meg a mai pályaorientációs napot, hiszen több diákunk is komolyan érdeklődik a katonai pálya iránt” – mondta, hozzátéve: reméli, hogy a jövőben is sikeresen együtt tudnak működni a dandárral.