Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelés és feladatszabás a műszaki ezrednél

Szöveg: Csordásné Nehéz Zsuzsanna százados |  2018. március 9. 16:40

Korom Ferenc vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka vezetésével tartottak éves értékelő és feladatszabó értekezletet Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

1599182917
Antal László ezredes, az alakulat parancsnoka az értekezlet elején, a nőnap alkalmából köszöntötte az ezrednél szolgáló és dolgozó hölgyeket. A parancsnok a tavalyi év eseményeinek felidézése során szólt a kiemelt gyakorlati feladatokról, mint például a Saber Guardian 2017 gyakorlat keretében végrehajtott Szentesi Fokos 2017-ről, valamint a Red Bull Air Race műszaki biztosításáról. Az elmúlt év áttekintése során szólt még a Közös Akarat határvédelmi feladatban való részvételről, és az intenzív toborzótevékenységről, melynek köszönhetően folytatódott az ezred létszámának növekedése. Antal László ezredes ezután az alakulat előtt álló legfontosabb idei feladatokról számolt be. Hangsúlyozta: 2018 sem lesz könnyebb, mint a tavalyi év volt.

1599182918
Először Korom Ferenc vezérőrnagy is a hölgyeket köszöntötte, majd beszélt az alakulat Magyar Honvédségben egyedülálló és nélkülözhetetlen képességeinek fontosságáról. Kiemelte a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program alakulatra gyakorolt hatását, melynek köszönhetően jelentősen javulnak majd a munkavégzés feltételei és bővül a műszaki technikai eszközpark.

Az állománygyűlést követően Korom vezérőrnagy – mivel az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokaként először járt a műszaki ezrednél – megtekintette a Damjanich-laktanya telephelyét és javítóműhelyét, továbbá tájékozódott a jelenleg használt műszaki gépek állapotáról és alkalmazhatóságáról.

1599182918
Fotó: a szerző felvételei