Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évértékelő díjátadóval

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Dévényi Veronika |  2019. december 18. 16:43

Évértékelő állománygyűlését tartotta a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőtervezési Csoportfőnökség december 18-án szerdán, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. A rendezvény első felében került sor a II. Honvédelmi Airsoft Szituációs Nemzeti Lövészverseny díjátadójára is.

1596073906

Az eseményen mások mellett részt vett dr. Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára. A rendezvényen elhangzott: a csoportfőnökség számára kiemelten fontosak az ilyen típusú rendezvények, hiszen a Magyar Honvédségen belül a szervezet felelős az aktív és tartalékos képességek kialakításáért, fejlesztéséért és fenntartásáért. Másrészről ezek az események ösztönözhetik a hasonló szellemben gondolkodó fiatalokat.

Vass Imre nyugállományú rendőr alezredes, a ZEN Rendészeti Sportegyesület elnöke értékelőjét követően dr. Sticz László dandártábornok, az MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség csoportfőnöke hangsúlyozta: a honvédelmi tárca és a Magyar Honvédség Parancsnoksága prioritásként kezeli a fiatalok felkészítését és nevelését, ezért a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség rendszerbe szervezetten számtalan programot – honvédelmi táborokat, oktatási ösztöndíjrendszert, Honvédelmi Sportszövetséget és Honvéd Kadétprogramot – működtet a fiatal generációk megszólítása és támogatása érdekében.

1596073907

Sticz László dandártábornok egyebek mellett beszélt a Honvéd Kadét Program a Honvédelmi Sportszövetség, valamint a ZEN Rendészeti Sportegylet rendeltetéséről, céljairól, programjairól. Mint mondta: mindegyik azt a célt szolgálja, hogy a haza védelme érdekében a legszélesebb körben sikerüljön megszólítani és felkészíteni a fiatal generációt.

Ezt követően került sor a díjak átadására általános, átalános kategória csapatverseny, valamint kadét kategóriában. A szituációs lövészet mindig is a szívem csücske volt mind éles, mind pedig airsoft formában. A statikus lövészet annyira nem vonz, mert az egyhelyben állás nem okoz akkora izgalmat, mint amikor mozgás közben – a célra és a testkoordinációra figyelve – kell leküzdenem a célokat – mondta kérdésünkre Billik Miklós Benedek a kadét kategória különdíjasa, hozzátéve: mindenképpen fegyveres testületnél szeretne elhelyezkedni a későbbiekben.

A Magyar Honvédség kötelékében képzeli el a jövőjét Páczi Péter is, aki a kadét kategóriában első helyezést ért el. „A Than Károly Ökoiskolában tanulok, az ottani képzésnek és az ott szerzett tapasztalatoknak köszönhetem, hogy most itt vagyok."  – mondta Páczi Péter, hozzátéve: lövészkatonaként vagy a Különleges Rendeltetésű Dandár katonájaként képzeli el jövőjét.

GALÉRIA

Címkéksport