Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évet értékeltek

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2015. február 26. 17:19

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) értékelő és feladatszabó állománygyűlését február 25-én rendezték meg Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Lehel úti objektumában.

Az állománygyűlésen Vanyur Tibor ezredes, az alakulat parancsnoka az országos szintű szervezet széles körű feladatairól, elért eredményeiről, az Önkéntes Tartalékos Rendszer fejlesztéséről, a katonai igazgatás működésének megújításáról és a Feltöltés 2014 gyakorlatról beszélt.

„Az alakulat a 2014-es évben a szerződéses legénységi állomány toborzására helyezte a hangsúlyt, melynek eredményeképpen több legénységi állományú katonát adtunk át a Magyar Honvédségnek, mint az előző években" − fogalmazott a parancsnok.

1595988381

A 2015-ös év feladatairól szólva Vanyur ezredes elmondta, hogy megkezdődik az önkéntes védelmi tartalékosok 25 napos tartalékos alapkiképzése, valamint folytatódik az Ügyfélszolgálati Rendszer (ÜSZR) fejlesztése, amely hosszú távon megkönnyítheti a tartalékosok, a munkáltatók és a katonai igazgatási szakemberek közötti kapcsolattartást, ügyintézést. Kiemelkedő feladat lesz többek között az Önkéntes Tartalékos Konferencia és a NATO Nemzeti Tartalék Erők Tanácsa tavaszi, törzstiszti értekezletének budapesti megrendezése is.

Dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnökhelyettes beszédében tolmácsolta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök elismerését a végrehajtott feladatokkal kapcsolatban. Az altábornagy felhívta a figyelmet az ügyfélszolgálati kommunikáció fontosságára.

1595988381

Az állománygyűlés elismerések átadásával folytatódott. Tanácsosi címet kapott Bárány Sándor közalkalmazott; emléktárgyat pedig Rácz Károly őrnagy vehetett át. Németh Andor őrnagy, Vámosi Józsefné törzszászlós és Gergely Zsolt zászlós emlékplakettet kapott. Oklevelet vehetett át Veisz Tibor őrnagy, Pontyik Pál százados, Serb Józsefné törzszászlós, Kohutné Janovics Szilvia zászlós, Gyürüsi Sándor törzszászlós, Talabér László zászlós, Parádi Gyöngyi főtörzsőrmester, Bognár Anikó közalkalmazott, Szentmiklósi Jánosné közalkalmazott, Berki Péterné közalkalmazott, Szabó Jánosné közalkalmazott és Csókásné Villám Dóra közalkalmazott.

Az MH HKNYP parancsnoka a 2014. évben végzett eredményes munkájuk elismeréseként „Az év alegysége" címet adományozta a bélyegzőkészítő és ellátóosztály állományának. Az eredményes együttműködés elismeréseként „Együttműködésért" díjat adtak át az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. részére.

1595988381


Fotók: a szerző felvételei