Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évet értékeltek a veszprémi toborzók

Szöveg: Csatáry Zsanett főhadnagy - Kálmánfi Gábor |  2018. január 24. 9:49

Több mint ötven rendezvény, ötvenezer látogató, százharmincnyolc szerződéses bevonuló – íme néhány statisztikai adat az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központjának 2017-es eredményeiből.

Soós Gyula őrnagy, központparancsnok előadása során a meghívottak tájékoztatást kaptak az elmúlt év eseményeiről, eredményeiről. 2017-ben a toborzó ügyfélszolgálaton 921 ember jelent meg, 153 fő jelentkezett szerződéses katonai szolgálatra, és 138 fő kezdte meg kiképzését. Önkéntes Területvédelmi Tartalékos szerződést 35 fő kötött, további 40 fő pedig a napokban írja alá szerződését.

A parancsnok kiemelte, fontos, hogy az emberek ismerjék a központ feladatait, és ne „csupán" a katonai toborzással azonosítsák a munkájukat.
Az érdekvédelmi részleg 58 főtől vett végső búcsút, a nyugállományú- klubokkal és -egyesületekkel együttműködve 550 főt látogattak meg, 139 személy üdültetésében működött közre, 68 egykori kolléga szolgálati idejét igazolta, és közel 3 millió forint összegű segélyhez juttatta hozzá a megyében élő rászorulókat.
A hadisírgondozásért és honvédelmi nevelésért felelős tiszt 38 településen mért fel emlékműveket és hadisírokat, és a megye 13 középiskolájával készített elő együttműködési megállapodást az 50 órás közösségi szolgálat érdekében.

1596043826

Az évértékelőt követően Soós Gyula őrnagy emléklappal, emlékplakettel és könyvvel köszönte meg azon személyek és intézmények támogatását, akik, illetve amelyek hozzájárultak a központ 2017. évi eredményeihez. A rendezvény hivatalos záróakkordjaként Kovács Sándor önkéntes műveleti tartalékos ezredessel (katonai igazgatási és összekötő osztály, osztályvezető) közösen mondtak köszönetet azon 60. életévüket betöltött önkéntes műveleti tartalékos kollégáknak, akik 2012 óta segítették a központ személyi állományának valamint a Megyei Járási Hivatalok és a Védelmi Bizottságok munkáját.
Huszár Péter alezredes a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság titkára pohárköszöntőjét követően Horváthné Hollenczer Anita énekelt pár dalt, útravalóul a 2018. évre.

Az idei évet értékelő, és az új évet indító rendezvényen a megjelentek között volt többek között Gulyás Zoltán dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnokhelyettese, Vitár Zsolt alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokhelyettese, Brányi Mária, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere, dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, Veszprém Megyei Rendőr-főkapitány, dr. Ipsits Csaba rendőr ezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság vezetője, Miskolczi Tibor tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, Horváth József alezredes, a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokhelyettese, továbbá a Veszprém megyében települt katonai szervezetek parancsnokai, és iskolák igazgatói, valamint olyan civil és katonaszemélyek, akik a toborzó központ munkáját segítették.


Fotó: Fajd Bence hadnagy