Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évet zártak a nyugállományúak Békéscsabán

Szöveg: Juhász László százados |  2016. március 2. 16:52

Évzáró közgyűlést tartott Békéscsabán a Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományúak Klubja február 27-én, amelyen az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodát (MH HKNYP 2. KIÉI) Juhász László százados, beosztott tiszt képviselte.

1596009661

A Fegyveres Erők Klubjában megrendezett közgyűlésen Zahorán György nyugállományú rendőr ezredes, elnök számolt be a tagságnak az elmúlt év végrehajtott feladatairól. Hangsúlyozta, egy mozgalmas, rendezvényekben gazdag évet tudhat a tagság maga mögött. A saját szervezésű programok mellett részt vettek városi ünnepségeken, megemlékezéseken, más társszervezetek rendezvényein. Fontosnak ítélte meg a klub jól működő kapcsolati hálóját a rendvédelmi és a honvédelmi intézményekkel, többek között a békéscsabai 2. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodával. Büszkén összesítette: a 116 fős tagság aktivitását jól tükrözi, hogy az elmúlt évben 17 fő részesült különböző szintű elismerésben. A tagság meghallgatta a gazdasági és pénzügyi beszámolót, majd a felügyelőbizottság beszámolóját. A 2016. év munkatervének ismertetése és megtárgyalása után a tagság egyöntetűen elfogadta a vezetőség jelentését.

Az MH HKNYP 2. KIÉI gondoskodási körébe tartozó nyugállományú katonák és közalkalmazottak közül jelentős számban vannak, akik tagjai a nyugállományú-klubnak. Az iroda a saját nyugdíjasairól történő gondoskodás mellett fontos feladatnak tartja az őket közösségbe szervező klubbal történő hasznos együttműködés fenntartását.

1596009662

Fotó: a szerző felvételei