Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Példaértékű helytállás

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2016. március 2. 16:29

Kiss Péter hadnagy, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred egészségügyi tisztje életet mentett 2016. március elsején.

1596009661

2016. március 1-jén 8 órakor az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoki épületében egy honvédségi alkalmazott hirtelen rosszul lett és összeesett.

Az ezred egészségügyi központjának kiértesítését követően Kiss Péter hadnagy, egészségügyi tiszt azonnal a helyszínre érkezett és megkezdte az érintett személy újraélesztését. Az egészségügyi tiszttel együtt az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj állományába tartozó Hargitainé Pröll Márta törzsőrmester, egészségügyi ápoló is részt vett az életmentésben, és tevékenyen segítette Kiss hadnagy munkáját.

Miután sikerült az életfunkciókat helyreállítani, az Országos Mentőszolgálat munkatársai a beteget – állapotának stabilizálása után – kórházba szállították.

Kiss hadnagy cselekedetével – köszönhetően lélekjelenlétének, valamint bátor, határozott és szakszerű fellépésének – megmentette egy munkatársa életét.


Fotó: illusztráció