Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Évzáró a KatonaSuliban

Szöveg: Juhász László százados |  2013. június 28. 19:53

A tanévzáró ünnepségét rendeztek június 26-án, Szentesen, a Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskolában. Az iskola 2009-ben csatlakozott a KatonaSuli-programhoz a városban települt katonai alakulat, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred közreműködésével.

1595956293

Az iskolában jelenleg négy évfolyami osztályban, mintegy 100 diák tanulja választható tantárgyként a katonai alapismeretek tárgyat. A tanórákat a műszaki ezred katonái oktatják. A diákok egyre jobb eredményeket érnek el a különböző szakmai versenyeken, és büszkék rá, hogy az oktatóktól „átragad rájuk" a katonai tartás és fegyelem.

Az iskola évzáró ünnepségén Varga István mérnök alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese, Szabó István őrnagy, a KatonaSuli-program felelőse és Kollár László törzszászlós, vezénylőzászlós. Pintér Etelka, az iskola igazgatója ünnepi beszédében értékelte az osztályok éves teljesítményét. Hangsúlyozta: jó teljesítményt nyújtanak a katonai oktatásban részesülő osztályok.

1595956293

A 2012-2013-as tanévben a műszaki ezred tanulmányi versenyt hirdetett a tanulók között. Ennek eredményeként az alakulat parancsnoka kiemelkedő szorgalmáért elismerésben részesítette Kádasi Zoltánt, jó tanulmányi eredményéért Mucsi Zoltánt és kiemelkedő sport teljesítményéért Erdélyi Bencét. Az elismeréseket Varga alezredes adta át a három, 11. évfolyamos tanuló számára.

Az évzáró után Szabó őrnagy és Kollár törzszászlós köszönte meg a KatonaSuli-programban résztvevő osztályok munkáját.

1595956293

Fotó: a szerző felvételei