Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ez történt a tűzszerészeknél

Szöveg: Markovics Zita főhadnagy | Fotó: archív |  2019. október 26. 7:26

Október 7. és október 20. között összesen hetvenöt bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész ügyeletére, a katonák huszonkétszer intézkedtek soron kívül.

Győrött a Kossuth híd alatt egy 36 mintájú magyar gyártmányú Vécsey kézigránátot, Budapest VII. kerületében egy építkezésen két 82 milliméter átmérőjű aknavető gránátot, Sárkeresztúron egy vasúti átjárónál egy 10,5 centiméteres repeszromboló gránátot, két 45 milliméteres szovjet repeszgránátot, egy 82 milliméter átmérőjű aknagránátot és négy német kézigránátot találtak.

Nagykálló köztemetőjében egy szovjet, 82 milliméter átmérőjű aknagránátra, Halmajon a 3-as számú főút építésénél egy német gyártmányú, 81 milliméteres aknagránátra és egy 15 centiméteres német rombológránátra, Balatonkenesén, a vízművek területén egy F-1-es kézigránátra, Herenden egy szántóföldön tizenhárom darab 8, 8 centiméter átmérőjű repeszlőszerre bukkantak.

Mezőzombor közterületéről tizenkét darab olasz gyártmányú, 8 centiméter átmérőjű aknagránátot, Szegeden a Tisza partról egy 10,5 centiméteres páncéltörő gránátot szállítottak el a tűzszerészek.

1596070797
Címkéktűzszerész