Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyílt napot tartottak a honvéd középiskolában

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium |  2019. október 26. 9:33

Október 24-én rendezték meg a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium idei nyílt napját. A rendezvényre közel száz, pályaválasztás előtt álló általános iskolás diák, illetve szüleik voltak kíváncsiak.

1596070798

Még a Győr-Moson-Sopron megyei Kópházáról, valamint az erdélyi Sepsiszentgyörgyről is érkeztek érdeklődők a debreceni Karatochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium idei nyílt napjára, amely során az intézmény tanárai és növendékei a 2020/2021-es tanévben induló képzéseket mutatták be.  A rendezvényre ellátogatók megismerhették az ország egyetlen honvéd középiskolájának oktatási és nevelési rendszerét, valamint megtekinthették a kollégiumot is. Az iskola jelenlegi növendékei alaki foglalkozást, informatikai, elektronikai, fegyverzettechnikai és sport bemutatót tartottak a leendő felvételizőknek, akik egy, a honvédelmi alapismeretek oktatásáról szóló előadást is meghallgathattak.

1596070799

Berkecz Gábor, az iskola igazgatója a honvedelem.hu-nak elmondta, számára a nyílt nap legmeghatóbb része az volt, amikor az egyik gyerek a programokat követően csak annyit mondott a vele lévő édesanyjának: „Anya, hazaérkeztem!"

1596070799

A következő tanévben a honvéd középiskolában három, egyenként 28 fős osztály indul majd. Két honvéd kadét közismereti – azaz gimnáziumi -, valamint egy honvéd kadét ágazati – vagyis elektronikai szakképzési – osztály.

1596070799