Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ez történt a tűzszerészeknél

Szöveg: dr. Markovics Zita főhadnagy |  2018. december 12. 8:02

November 19. és december 9. között összesen 69 bejelentés érkezett a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész ügyeletére, ebből 25 eset igényelt soron kívüli intézkedést.

Budapest XX. kerületében, a Magyar és Emőke utca kereszteződésénél csatornatisztítás közben egy 82 milliméter átmérőjű aknagránátot, Baracskán a 7. számú főút mellett 88 darab 14, 5 milliméteres szovjet géppuska lőszert, valamint két szovjet kézigránátot, Szolnokon a Jókai utcai építkezésen egy 152 milliméteres repeszromboló gránátot találtak.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér E portájánál tizenegy 82 milliméteres aknagránáthoz, négy gyalogsági lőszerhez és egy AO – 8M6 típusú, nyolc kilogrammos szovjet repeszbombához hívták ki a szakembereket.

Szécsényben egy iskola előtt egy 82 milliméter átmérőjű aknagránátra, Palóznakon egy családi ház udvarában egy 17 centiméteres, német gyártmányú repeszromboló gránátra bukkantak.

Az enyingi körforgalom közelében a 7116. számú út melletti közmű munkálatok végzése során három alkalommal is riasztották az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészeit. A katonák összesen 32 darab 122 milliméteres repeszromboló gránátot és 22 darab 122-es hüvelyt szállítottak el a helyszínről, ahol a mentesítési feladatok ellátása idejére rendőrök korlátozták a forgalmat.

1599197191
Fotó: archív

Címkéktűzszerész