Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ezek voltak 2016 legnézettebb videói

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. január 2. 13:25

A Katonai Filmstúdió munkatársai, az előző esztendőkhöz hasonlóan, az elmúlt évben is több száz videót készítettek. Alábbi listánkban a legnézettebb tízet választottuk ki közülük. (A címekre kattintva az eredeti cikk nyílik meg.)

1., MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred

Vitéz Bertalan Árpád ejtőernyős őrnagy nevét vette fel az MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred. Az október 4-én, kedden Szolnokon tartott névadó ünnepségen dr. Orosz Zoltán altábornagy azt mondta: a névadó olyan magyar katona volt, akire méltán lehet mindenki büszke.


2., Bemutatót tartott az MH Katonai Rendészeti Központ

Ünnepélyes keretek között mutatkozott be az MH Katonai Rendészeti Központ szeptember 13-án, kedden. A március elseje óta működő alakulat a szervezési időszak lezárása alkalmából tartott szemlét, melyen jelen volt dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök.

3., Harckocsival átjárót nyiss!

A T-72-es harckocsik kevésbé közismert képességei közé tartozik a robbanó műszaki zárak leküzdése. Ezt gyakorolták a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár harckocsizászlóaljának katonái az alakulat Szomódon található helyőrségi gyakorlóterén.


4., Megalakult az MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred

„Az elmúlt tíz esztendő bizonyította, hogy a különleges műveleti tevékenységre óriási szükségünk van úgy itthon, mint külföldön" – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter február 4-én, Szolnokon.

5., Látványos gyakorlaton a különlegesek

Akciófilmbe illően mozgalmas gyakorlatot tartottak Táborfalván az MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred katonái. A bemutatót a Honvéd Vezérkar főnök is megtekintette.


6., Harckocsik a gyakorlótéren

Szakharcászati foglalkozást, illetve kezelőszemélyzet-összekovácsolást rendeztek a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár harckocsizászlóaljánál. A 40 tonnás T-72-esek az alakulat Szomódon található helyőrségi gyakorlóterének talaját szaggatták lánctalpaikkal.


7., Misszióba induló katonákat búcsúztatott a honvédelmi miniszter Tatán

Kibocsátó ünnepségen búcsúztatták el az MH KFOR Kontingens tizenötödik, illetve az MH Iraki Kiképzés-Biztosító Kontingens harmadik váltását Tatán augusztus 1-jén, hétfőn. Az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájának alakulóterén dr. Simicskó István honvédelmi miniszter Migrációs Válsághelyzet Kezeléséért Szolgálati Jeleket adott át, majd bemutatta a Magyar Honvédség új gyakorló egyenruháját.

8., A Balkán Sztálingrádja

Húsz éve, 1996. február 29-én ért véget a második világháború utáni időszak leghosszabb ostroma. A boszniai Szarajevót csaknem három és fél évig tartották blokád alatt az itt élő szerbek és a Jugoszláv Néphadsereg katonái. Mintegy tizenkilencezer ember − köztük kétezer gyerek − vesztette életét a városért folytatott harcokban. Az évfordulóra emlékezve rendezett kerekasztal-beszélgetést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara.

9., Tisztelet az ejtőernyősöknek

Április 1-jén, pénteken, a szolnoki ittebei Kiss József hadnagy Helikopterbázison ünnepelték az egykori és a jelenlegi ejtőernyősök a magyar katonai és polgári ejtőernyőzés napját.


10., Új eszközök az új képességekhez

Az Egyesült Államok kiemelt partnerként tekint hazánkra, és elsődleges támogatónk a szükséges eszközök, valamint képzések elérésében – hangzott el június 15-én, szerdán Szolnokon, ahol az eddig is kiváló együttműködést rugalmas és hatékony jogi keretbe foglaló megállapodást írt alá dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök helyettes és Mark C. Schwartz vezérőrnagy, az Amerikai Egyesült Államok Európai Különleges Műveleti Parancsnokság (SOCEUR) parancsnoka.

(Korábbi Top 10-es összeállításainkat ide kattintva olvashatják!)