Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ezüstcápa fogadta örökbe a szibériai tigrist

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2014. október 4. 12:48

Egy éven át az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK) a nevelőszülője úgymond a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark nyolcesztendős szibériai tigrisének, Szásának. Az állatok világnapjához közeledvén, az október 3-ai örökbefogadási ceremónián katonák erősítették fel a ketrecre az erről tanúskodó táblát – persze szigorúan kívülről…

1595979987

Informális katonai fogadtatásban részesült a veszprémi állatkert hím tigrise, miután éjszakai alvóhelyéről előbújva az MH LVIK alkalmi szakaszával találta magát szemben. A védett állat rövid morgással köszöntötte új nevelőszüleit, majd megszokott reggeli ellenőrzőkörútjára indult.

1595979988

Addig Török László, az állatkert igazgatója (fenti képünkön jobbra) röviden bemutatta a szibériai tigrist, és rögtönzött előadásából kiderült egyebek mellett, hogy egy ilyen nagymacska tartása és gondozása nem hasonlítható mondjuk egy aranyhörcsögéhez; tekintve például, hogy heti hatszor jelentős mennyiségű húst fogyaszt el. A tigrisketrec fedett, közepén pedig alaposan megrövidített fa tanúskodik arról, hogy ez a védett állat bizony akár több méter magasra is fel tud ugrani.

1595979988

Szücs József ezredes, az MH LVIK parancsnoka elmondta: több éve hagyomány, hogy az állomány saját elhatározásából összeadja az örökbefogadáshoz szükséges pénzt, és három lehetséges állat közül szavazással döntik el, ki legyen az adott évben a szerencsés patronált.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ha már Ezüstcápa a Szikla nemzetközi hívójele, valóban illik is törődni a többi állattal is…

1595979988

Fotó: a szerző felvételei