Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyvernemi nap a lőtéren

Szöveg: Pogrányi Viktória |  2017. július 27. 9:16

Az alakulat Szomódon található helyőrségi lőterén ünnepelték fegyvernemi napjukat a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár 11. Harckocsizászlóaljának katonái július 25-én, kedden.

Az ünnepi sorakozón felolvasták dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes Honvéd Vezérkar főnök levelét, amelyben köszöntötték a harckocsizó fegyvernem hivatásos és szerződéses katonáit, valamint polgári dolgozóit.

1596036655

Az állománygyűlésen dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke, Horváth Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka, valamint Horváth Sándor őrnagy, a harckocsizászlóalj megbízott parancsnoka elismeréseket adott át, majd a rendezvény résztvevői statikus és dinamikus bemutatókat tekinthettek meg.

1596036655

A harckocsizók fegyvernemi napja alkalmából rendezett programon a gyerekekre is gondoltak a szervezők: felállítottak egy ugrálóvárat, valamint egy vadászrepülőgép-szimulátort üzemeltettek az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei irodájának munkatársai. Az érdeklődők emellett a Zrínyi Kiadó legfrissebb és korábbi kiadványait is megvásárolhatták.

1596036656

A rendezvényen − amit megtisztelt jelenlétével a horvát szárazföldi haderő Gárda Páncélos-Gépesített Dandárjának parancsnoka és vezénylőzászlósa − a napokban véget ért Brave Warrior 2017 gyakorlaton részt vett horvát harckocsizó alegység egyik M84-es típusú lánctalpasa is részt vett.

1596036656

Fotó: a szerző felvételei