Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fejlesztés uniós támogatással

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. január 23. 15:53

A Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatala 242 millió forint európai uniós támogatásból valósítja meg a megújuló energiaforrás alapú villamosenergia-termelő rendszerek kiépítését.

Az Európai Unió Kohéziós Alapja (KA) támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg – KEHOP-5.2.11-16-2017-00129 – „A Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal pályázata napenergia alapú villamosenergia termelés kiépítésére az ország területén 13 helyszínen" című projekt, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pozitív támogatói döntés szerint vissza nem térítendő, bruttó 242 millió forint összegű támogatásban részesített és 2017. november 16-tól aláírt Támogatási Szerződéssel rendelkezik.

A projekt az egész ország területére kiterjed és 8 város (Budapest, Szentendre, Gödöllő, Várpalota, Kaposvár, Hajdúhadház, Medina és Pusztavacs) 13 katonai objektumát érinti. A 13 helyszín esetében 409 kW összteljesítményű háztartási méretű kiserőmű létesül.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség céljai között szerepel, hogy a lehetőségeket kihasználva élen járjon a megújuló energiaforrások felhasználásában és a környezetbarát technológiák alkalmazásában, követendő példát mutasson a szervezeti egységek dolgozóinak, szakembereinek és az oda látogatóknak.

A projekt ütemezése alapján az előkészítő tevékenységek 2017-ben megkezdődtek, a kivitelezés pedig 2018. II. negyedévében valósul meg.

További információ:

Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal

Cím: 1135, Budapest Lehel utca 35-37.

www.hm.vedelemgazdasagihivatal.kormany.hu

www.ket.hm.gov.hu
www.szechenyi2020.hu

Dokumentumok