Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fél napon át körbe-körbe

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2015. április 18. 12:04

Az április elején, Makón megrendezett 12 órás ultracsapat-futóversenyen az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségének katonái is részt vettek.

1595991613

Az idén második alkalommal megrendezett 12 órás, Makói kerengő elnevezésű futóversenyen huszonnégy csapatban 120-an álltak a rajthoz. A megmérettetés egy 1250 méter hosszú körpályán zajlott, amelynek egy része a makói Petőfi-parkban található rekortán burkolatú futópályán volt kijelölve.

A reggel tíztől estig tartó futással a rendezőknek (Marosmenti Mocorgók) az volt a céljuk, hogy mindenki megismerhesse a saját teljesítőképességének határát egy extrém hosszan tartó terhelés alatt. A szervezők a végleges eredménybe csak a célvonal átlépésével teljesített köröket számolták bele. A csapatok saját maguknak határozták meg a stratégiájukat, így voltak olyanok is, akik körönként váltották egymást.

1595991614

A hódmezővásárhelyi 62. lövészzászlóalj katonáiból álló „Zrínyi futóművek" csapat tagjai (Nagy Levente százados, Forgó Zoltán főtörzsőrmester, Takács Andor főtörzsőrmester, Knap István szakaszvezető, Rózsa István szakaszvezető) több mint félóránként váltották egymást, így mindenkire négyszer került sor. A fél nap alatt megtett 153 kilométer, azaz a 120 kör a férfiak kategóriájában a 7. helyezést jelentette.

1595991614

Fotó: Nagy Levente százados és Forgó Zoltán főtörzsőrmester

Címkéksport