Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felajánlás a helytállásért

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Ruzsa István, Snoj Péter, Tóth László |  2020. március 26. 19:54

Tíz tonna almát ajánlott fel a Magyar Honvédség számára Bíró Csaba vállalkozó. A rakományt szállító kamion március 25-én, szerdán gördült be a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred laktanyájába, ahonnan másnap szállították tovább tizenöt alakulathoz.

1596077544

Bíró Csaba az alma kaposvári átadásakor úgy nyilatkozott, hogy a migrációs nyomás, valamint a koronavírus-járvány megfékezése fokozott figyelmet és embert próbáló helytállást igényel, amelyben kiemelten fontos a polgárok védelmét biztosítók, köztük a magyar honvédek fizikális és mentális egészsége. Ezért döntöttek a finom gyümölcs felajánlása mellett.

Március 26-án a reggeli órákban érkezett meg az MH Pápa Bázisrepülőtérre a gyümölcsszállítmány. Az almákat védőfelszerelésben, a higiéniai és járványügyi előírásokat maximálisan betartva Némethy Tamás törzszászlós, az MH PBRT vezénylőzászlósa és Csombó József százados, logisztikai főnökhelyettes vette át az étkezde munkatársaival közösen.

„Az MH Pápa Bázisrepülőtér teljes személyi állománya nevében szeretném megköszönni Bíró Csabának, hogy nagylelkű adományával hozzájárult a Magyar Honvédség élelmezéséhez. Kihívásokkal teli időszak előtt állunk, és az ilyen emberi gesztusok mutatják meg igazán, hogy nehéz körülmények között is kölcsönösen számíthatunk egymásra. Mi, katonák továbbra is ott segítünk, ahol szükség van ránk. Nemcsak a jelenlegi veszélyhelyzetben, hanem mindig hazánkat és a magyar embereket szolgáljuk" – mondta el Gadó Imre alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnokhelyettese.

1596077544

Valkovics Tamás alezredes, kiemelt logisztikai főtiszt köszönetét fejezte ki az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnoksága és személyi állománya nevében a felajánlásért. Hangsúlyozta: a katonai szervezet nagyra értékeli, hogy a kialakult járványügyi helyzetben a civil honfitársaink segítő kezet nyújtanak, amellyel egyértelművé teszik, hogy megbecsülik és hálásak a katonák áldozatos munkájáért.

A Szolnokra települt mintegy 12 szervezet és alakulat nevében Kiss Róbert ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis törzsfőnöke fejezte ki köszönetét a vállalkozó felajánlásáért. A jószívvel adományozott gyümölcsök lendületet adnak a helyőrség katonáinak, akik az utcákon járőröznek, a földön és a levegőből helikoptereikkel védik határainkat vagy éjjel-nappal készenlétben állnak, hogy az ország lakosságának segítségére lehessenek.

GALÉRIÁK

Fotó: Sályi Gergő főtörzsőrmester (MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred), Király Róbert Sándor hadnagy (MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred),Koczmann Éva százados (MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred), Zölei Anita főhadnagy (MH 86. Szolnok Helikopter Bázis), Nagy Annamária százados (MH Anyagellátó Raktárbázis), Pintér László (MH Bakony Harckiképző Központ), Varju Kitti (MH Pápa Bázisrepülőtér), Szedmák Péter hadnagy (MH 54. Veszprém Radarezred).