Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felderítő törzsmunka alapjai – tanfolyam Tatán

Szöveg: Csete László törzszászlós |  2016. február 13. 20:26

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság felderítő főnökségének szakmai irányításával, az alakulat éves  kiképzési terve alapján rendeznek „Felderítő törzsmunka alapjai” elnevezésű tanfolyamot február 8-19. között Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál.

1596008746

A résztvevők elméleti és gyakorlati foglalkozásokon dolgozzák fel a felderítő törzsmunka alapjain túl a harcmező felderítő előkészítésével, a Magyar Honvédség felderítő rendszerével, a katonai döntéshozatali eljárás felderítő támogatásával kapcsolatos meghatározott témaköröket.

A két hétig tartó összevonás javarészt gyakorlati foglakozásokból áll, ezek során a Magyar Honvédség 10 alakulatától érkezett résztvevők közül a jelenleg is felderítő beosztásokban dolgozók elmélyíthetik, a felderítő beosztásokra tervezett résztvevők pedig megalapozhatják a felderítő törzsmunka során alkalmazott eljárásokat.

A kurzus egyaránt hozzájárul az országvédelmi feladatok eredményesebb végrehajtásához és a szövetséges műveletekben való hatékonyabb részvétel megvalósításához.

1596008746

Fotó: a szerző felvételei